Dosyalar

D-8 İŞ FORMU VE TİCARET FUARI

19 – 20 Kasım tarihlerinde, eş zamanlı olarak D-8 iş forumu ile ticaret fuarı ve ticaret seminerleri gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (Tobb)’ Nden Alınan Yazıda, Türkiye’nin Daveti ve İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır Ve Nijerya’nın katılımıyla 22 Ekim 1996 tarihinde İstanbul’ da düzenlenen ‘’Kalkınmada İşbirliği Konferansı’’ oluşturulmuş ve 15 Haziran 1997 tarihinde İstanbul’da yapılan devlet/hükümet başkanları zirvesi ile “D-8”’in resmen kurulduğu ve Türkiye’nin toplam ihracatının %12’ sinin D-8 üyeleri ülkelerine yapıldığı belirtilmiştir. Bu bağlamda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ nun katılımlarının beklendiği, D-8/8 Zirve Toplantısı’na eş zamanlı olarak, 19-21 Kasım 2012 tarihlerinde, D-8 iş forumu ile ticaret fuarı ve ekte programı yer alan ticaret seminerleri gerçekleştirilecektir. Bu yılki zirvenin en önemli özelliğinin D-8 Örgütü’nün ilk kez bir tüzüğe kavuşacak olması ve bu kapsamda birleşmiş milletler nezdinde akredite bir bölgesel örgüt sıfatına kavuşacak olması ifade edilmiştir. 19 – 21 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Fuar’a; Tekstil, Tarım, Helal Gıda, Mühendislik, Enerji Ve Altyapı alanlarında faaliyet gösteren firmalar katılacaktır. Katılımcıların İslamabad’ da konaklama, havalimanından otele ve otelden havalimanına transferi, sergilenecek ürünlerin fuar alanına taşınması, ülke pavyonlarında gerekli düzenlemelerin yapılması Pakistan Ticareti Geliştirme Konseyi (Trade Development Authority Of Pakistan-Tdap) tarafından sağlanacağı belirtilmiştir. 20 Kasım 2012’de gerçekleştirilecek ve ekte taslak programı bulunan D-8 iş forumu (İşadamları Toplantısı), merkez bankası başkanları toplantısı ile ticaret fuarı, ticaret semineri ve üye ülkelerin ticareti teşvikten sorumlu kurum başkanları toplantısı etkinliklerini eşzamanlı olarak düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin en geç 15 Kasım 2012 tarihine kadar DEİK’e (Adem Kula, e-posta akula@deik.org.tr tel: 0212 339 50 83 faks: 0212 270 37 84) bilgi vermeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız. D-8 Zirvesi Etkinlik Programı için Tıklayınız… D-8 İş Forumu Taslak Programı için Tıklayınız… D-8 İş Forumu Katılım Formu için Tıklayınız….

Dosyalar

• Tıklayınız... (40,00 KB)
  • Tıklayınız... (37,00 KB)