III. AKDENİZ İŞ FIRSATLARI FUARI

3. Akdeniz İş Fırsatları Fuarı 24-26 Mart 2010 tarihlerinde Antalya Cam Piramitte

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi organizasyonunda kriz ortamında alternatif iş fırsatları yaratmak üzere 24-26 Mart 2010 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit’ te üç gün süreyle Antalya Valisi Sayın Alâaddin YÜKSEL’ in himayelerinde, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak “III. AKDENİZ İŞ FIRSATLARI FUARI” nı düzenlenecektir. Geçtiğimiz yıl 2. si düzenlenen fuarda, küresel finans krizinin en yoğun yaşandığı bir konjonktürde turizmden tarıma, sanayiden perakendeye farklı sektörlerden personel arayan ulusal ve yerel birçok firma ile iş arayan adayları İş Fırsatları Fuarı’nda dört gün süreyle Cam Piramit’te bir araya gelmişti. Antalya’nın ilk ve tek interaktif iş fırsatları fuarı olma özelliğini taşıyan Akdeniz İş Fırsatları Fuarı iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, mezunlar ve iş arayan adayların iş dünyası ile aralarında iletişim kurmalarına ve işbirliklerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda firmaların diğer firmalarla ve bölge halkı ile tanışma, fikir ve bilgi alışverişinde bulunma ve şirket uygulamalarını kıyaslama fırsatları sunacaktır. III. AKDENİZ İŞ FIRSATLARI FUARI, gelecekte şirketlerinde çalışacak personelleri doğru bir biçimde seçmek isteyen, yeni iş fikirleri ve fırsatları ile tanışmak isteyen tüm firmalar için öenmli bir fırsat olacaktır. Detaylı Bilgi İçin  http://www.akdenizisfirsatlari.com III.AKDENİZ İŞ FIRSATLARI FUARININ HEDEFLERİ  İş arayan adaylar ve nitelikli eleman arayan firmalar bir araya getirilerek Antalya istihdamına katkı sağlanacaktır.  Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, mezunları ve profesyonel adaylar bu fuarda iş dünyasının profesyonelleri ile buluşacaktır.  Bu proje ile, turizm ve tarımın başkenti olarak kabul edilen Antalya’nın marka bilinilirliğinin ulusal ve uluslararası boyutta arttırılması hedeflenmektir.  Bu fuar iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile mezunların iş dünyası ile  aralarında iletişim kurmalarına olanak tanıyacaktır.  İş dünyası ile öğrenciler arasında interaktif ilişkiler kurularak, açılan stantlarla öğrencilerin gelecekte ne ile karşılaşacakları konusunda fikir sahibi olmalarına yardımcı olunacaktır.  Akdeniz Üniversitesi’nden mezun olan iş hayatında aktif olarak bulunan ya da iş arayan mezunlarımızın,  Akdeniz Üniversitesi çatısı altında iş dünyasıyla  buluşturulup  kaynaşmaları sağlanarak  Akdeniz  Üniversiteli olma kültürünün sürdürülmesi planlanmaktadır.
 Küresel kriz döneminde tüm Antalyalılara iş fırsatları sunulması hedeflenmektedir.  Bütün iş taleplerini aynı anda birleştirerek kamuoyunda pozitif bir sosyo psikolojik bir etki bırakılmasını sağlayacaktır.  İş arayanlar ile firmaların biraraya getirilmesi  istihdam sorunlarına  hızlı ve kesin çözümler yaratacaktır.  İş taleplerinin yoğun olduğu 2010 turizm sezonu öncesinde taleplerin karşılanmasına yardımcı olunacaktır.  Tüm Antalya’da iş arayan adaylar ile turizm, tarım, sanayi, bilişim,  perakendecilik, inşaat ve bankacılık sektör firmalarını tek bir çatı altında buluşturulması hedeflenmektedir.