SANAYİCİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Yıllık İşletme Cetveli doldurularak Nisan ayı sonuna kadar…

Genel olarak İmalat Sanayinde faaliyet gösteren Sanayi İşletmeleri, 6948 Sayılı ‘’Sanayi Sicil Kanunu’’ kapsamında Antalya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sanayi Siciline kayıtlarını yaptırmak zorundadır.

Anılan kanunun 5’inci maddesi gereğince, Sanayi Siciline kayıtlı bulunan işletmeler ise her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvelini Nisan ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine vermek zorundadırlar. Yeni açılan sanayi işletmeleri de 2 ay içinde sanayi siciline kayıt olmak zorundadır. Yıllık İşletme Cetvelini süresi içinde vermeyenler hakkında  6948 sayılı kanunun  06.05.2003 tarih ve 25100 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4854 sayılı kanun uyarınca değiştirilen 9. maddesine istinaden para cezası uygulanmaktadır.  Belgenin Odamızdan yada aşağıdaki linkten temin edilip doldurularak gönderilmesi yanında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının  İnternet (http://www.sanayi.gov.tr/) adresinden  Yıllık İşletme Cetveli giriş işlemleri menüsünden de online olarak yapılabilmektedir. İlçemizde imalat sektöründe faaliyet gösteren İşletmelerin herhangi bir mağduriyete maruz kalmamaları için, 2007 yılı Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yaptıktan sonra Antalya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne teyit etmeleri gerekmektedir.

Konu ile ilgili İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile 20 Mart 2008 tarihinde saat: 14.00’de Odamızda  bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Uygulama ile ilgili mağdur duruma düşmemeniz için, ‘’Yıllık İşletme Cetveli’’ nin usulüne uygun doldurularak Nisan ayı sonuna kadar Antalya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ne ulaştırılmasını ve söz konusu toplantıya katılımlarınızı rica ederiz. Yıllık İşletme Cetveli’ni İndirmek için TIKLAYINIZ.. Toplantı Tarihi : 20 Mart 2007
Saat               : 14.00
Yer                 : ALTSO KONFERANS SALONU
Konu              : SANAYİ SİCİLİ VE YILLIK İŞLETME CETVELİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI