TOBB-CERN SANAYİ İRTİBAT OFİSİ

TOBB-CERN Sanayi irtibat Ofisi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi İşbirliği ile “CERN-Türkiye Teknoloji Transfer Ofisleri Zirvesi” gerçekleştirilecektir.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’nden odamıza ulaşan 17.03.2016 tarih ve 021/9860 sayılı yazıda 2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulduğu ve faaliyetlerine başladığı bildirilmiştir. CERN’deki çalışmalar, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

Ülkemizin CERN’e ortak üye olmasının ardından endüstrimizin CERN ile ilgili ileri teknoloji ürünlerine yönelik farkındalığının artmasına yönelik çeşitli etkinlikler de düzenlenmeye başlanmıştır.

Bu etkinliklere yeni bir açılım olarak, İsviçre’de yerleşik olan CERN Bilgi Transfer Ofisinin, ülkemizdeki Teknoloji Transfer Ofisleriyle temasının sağlanması planlanmıştır. Bu çerçevede TOBB-CERN Sanayi irtibat Ofisi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi İşbirliği ile “CERN-Türkiye Teknoloji Transfer Ofisleri Zirvesi” 30-31 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Zirve Programı’na, katılım için www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasında kayıtlar başlamıştır. Zirvenin ikinci günü, talep eden firmaların ve Teknoloji Transfer Ofislerinin CERN Bilgi Transfer Ofisi Yöneticisi ile birebir yapacağı görüşmeler için ayrılmıştır.”

Konu ile ilgi ilgilenen üyelerimiz toplantıya davetlidir.