OTEL İŞLETMELERİNE GIDA DENETİMİ UYARISI

2176

Gıda Denetimleri ile İlgili İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Otellere uyarı.

T.C. Alanya Kaymakamlığı Tarım İlçe Müdürlüğü’nden Odamıza ulaşan 07.07.2008 tarih ve 1994 sayılı yazıda, ”5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun” gereği Alanya İlçesi sınırları dahilinde ilçe Tarım Müdürlüğü gıda denetenleri tarafından yapılan otel denetimlerinde işyerlerinde bilgi eksikliklerinin tespit edildiği ve bu eksiklerin odamız üyelerine duyurulması talep edilmiştir. Buna göre tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde tesbit edilen eksiklikler aşağıya çıkarılmıştır. 1. İşyeri açma ve çalışma ruhsatında belirtilen faaliyet konusunda çalışılması,
2. Hammadde temininde alınan ürünlerin T.K.B: Üretim İzinli, ithal edilmiş olanlarda ithal izinlerinin olması
3. Çalışanların sağlık kartlarının olması
4. Son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurulmaması ve kullanılmaması
5. 72 saat süre ile riskli gıdalardan numune alınarak  +4C de saklanması
6. Et ve et ürünleri alımlarında etiketlerin dikkatli incelenmesi, taze ürünlerin şoklaşması
7. Çapraz bulaşma riski göz önüne alınarak her ürünün saklanma koşullarına uygun soğuk depoların sayısının arttırılması Anılıan husulara göre hareket edilmesi önemle rica olunur.