Photo Gallery

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY ALANYA DA

13083

BAKAN GÜNAY ODAMIZDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY Odamızda düzenlenen toplantıda Sektör temsilcileri ile buluşarak sorunları dinledi.

Bir dizi program nedeni ile 29 Mart 2008 günü ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, 30 Mart Pazar Günü Saat: 14.00 de Odamızda turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Odamız Konferans salonunda saat: 14.00 de başlayan toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın yanı sıra, Bakanlık bürokratları ile Alanya Protokolü de hazır bulundu. Çok sayıda sektör temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı Oda Başkanımız Kerim TAÇ yaptı. TAÇ, yaptığı konuşmada Alanya’nın ekonomik, sosyal ve turizm potansiyeli ile ilçe turizminin geldiği noktayı ayrıntılı olarak aktardı. Bölgenin ve Turizmin sorunlarına da değinen TAÇ, Alanya’nın öncelikli sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin hazırlanan dosyayı da Kültür ve Turizm Bakanına sundu. ALANYA DAHA SONRA DEVLET DESTEĞİ İLE GELİŞEN TURİZM YÖRELERİ KARŞISINDA BİR NEVİ HAKSIZ REKABETE UĞRAMIŞTIR
TAÇ, konuşmasında Alanya’nın Türkiye de turizme başlayan ilk yörelerden birisi olduğunu, bunun bir avantaj olsa da, sonraki yıllarda, ilçemizdeki turistik tesislerin günümüz şartlarında küçük ölçekli tesisler haline geldiğini ve Alanya’dan sonra devlet desteği ve tahsisli araziler üzerinde gelişen bölgeler karşısında bir nevi haksız rekabete uğradığını belirtti. Tüm bu sorunlara ve planlı turizm bölgeleri karşısında uğradığı haksız denebilecek rekabet ortamına rağmen ilçemizde bu dezavantaj olarak görülen kent merkezli ve küçük ölçekli tesisler ile sağlanan farklılığın avantaja dönüştürülmesi yönünde yoğun çabalar harcanmakta olduğuna değinen TAÇ, yerel yönetimlerin. Büyük oranda yerel kaynaklarla yürütmeye çalıştığı bu çalışmalara bakanlığın destek olması gerektiğini, tahsisler ile yeni turizm alan ve merkezleri hatta turizm kentleri yapılmasına yönelik uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtti. Devletimizin ve turizm bakanlığın yeni turizm alan ve merkezleri yaratmak konusundaki kaynaklarını, mevcut tesislerin ıslah edilerek hizmet kalitesini arttırmaya ve turizmi 12 aya yayma çalışmalarına ayırmasının daha yararlı olacağını ifade eden TAÇ bu konuda Alanya’nın bir örnek olabileceğini söyledi.  Alanya da artan yabancı yerleşimine de değinen TAÇ, ‘’Alanya’yı 38 değişik ülkeden 17.871 kişi 12.832 bağımsız bölüm satın alarak ikinci yaşam için tercih etmiştir.’’  Dedi.

TURİZMCİYE İHRACATÇI VE DENİZCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER SAĞLANMALI
Turizmin sorunlarına da değinen taç Konuşmasında, son dönemde gelir dengesinin turizmci aleyhine bozulduğunu belirterek turizm işletmelerinin yaşadığı sorunlar ve artan maliyetleri karşısında varlıklarını devam ettirebilmeleri amacı ile yeni bir teşvik ve destek paketi uygulamaya girmesi gerektiğini bu paket ile turizm sektörü, ihracata tanınan destekler ile denizcilik sektörüne sağlanan ÖTV siz yakıt desteğinden yararlandırılması gerektiğini vurguladı.

İNDİRİLEN KDV’NİN YENİ VERGİLERLE ALINMASI ENDİŞESİNİ TAŞIYORUZ
Sektörde KDV nin düşürülmesi konusunda memnuniyetini dile getiren TAÇ sektörü biraz olsun rahatlatacak bu indirimlerin belediye gelirleri kanunu ile uygulamaya girecek olan konaklama vergisi vs. Ödentilerle geri alınma endişesini taşıdıklarını vurguladı.

Daha sonra başta Gazipaşa Havalimanı, Enerji, Altyapı sorunları, istihdam yükünün hafifletilmesi olmak üzere birçok soruna detaylı olarak değinen TAÇ, Alanya ve yöresinde atıl durumda bulunan Ören yerlerinin turizme kazandırılması gerektiğinin de altını çizdi. Oda Başkanımız Kerim TAÇ’ın Konuşmasının Tamamı İçin  TIKLAYINIZ…

Oda Başkanımız Kerim TAÇ’tan Sonra Söz alan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği–ALTİD Başkanı Güçlün GÜNER ise sektörün sorunlarını aktardı. Güner, konuşmasında ilk olarak ulaşım sorununa dikkat çekti. Ulaşımın olmadığı bir bölgede sağlıklı turizmin yapılamayacağını kaydeden Güner, değişik turizm alternatiflerinin de devreye girmesi gerektiğini söyledi. Güner özellikle “Golf Turizmi” konusunda ilçemizde bazı projelerin bakanlık tarafından desteklenmesinin önemi üzerinde durdu. İlçemizde bulunan Syedra gibi antik kentlerin turizmin hizmetine girmesi gerektiğini söyleyen ALTİD Başkanı, Akdağ Kayak Merkezi projesinin de bakanlık tarafından takibinin yapılmasını beklediklerini ifade etti. Güner, bu gibi alternatif turizm çalışmalarının hayata geçirilmesi ile bölgemize gelen turist profilinde iyileştirme olacağını ve turizmin daha uzun süreye yayılacağını ifade etti. Daha Sonra Sırası ile ALTAV başkanı Faik KAPTANOĞLU, Alanya Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Tosmur Belediye Başkanı Musa ÖZDEMİR söz alarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili talep ve önerilerini ilettiler. ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu, tanıtım konusunda Alanya olarak yapılan çalışmalara değindiği konuşmasında Alanya ismini bir markaya dönüştürmek istediklerini söyledi. Kaptanoğlu, tanıtım çalışmalarına bakanlıktan da destek beklediklerini ve bakanlığın son dönemlerde bu hususta başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Daha Sonra Antalya Milletvekilleri Abdurrahman ARICI ve Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’da söz alarak sektör temsilcileri tarafından dile getirilen hususlarda açıklamalara bulundular. Arıcı, 1974 yılında yaşadığı bir örneği anlatırken ilçemizin turizme ilk başlayan ve bu alanda önder bir merkez olduğunun da mesajını veriyordu. Arıcı, 1974 yılında Antalya’da 2 otel bulunduğunu ve bir oda bulamadığını hatırlatırken, kendisinin bu nedenle Alanya’ya geldiğini ve güzel bir tatil geçirdiğini söyledi. Arıcı bu anlamda Alanya’nın öncü bir turizm merkezi olması itibariyle yatırımlardan da Antalya genelinde daha fazla pay aldığını ve yatırımların devam edeceğini söyledi. ÇAVUŞOĞLU: ALANYA YATIRIMDA BİRİNCİ
Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise, Alanya’nın mevcut turizm yatırımları içinde Antalya’da en büyük payı aldığına işaret ederken, bununla da yetinmeyeceklerini ve daima en iyisini yapma çabası içinde olacaklarını söyledi. Çavuşoğlu özellikle son yıllarda birçok indirici merkezinin devreye girmesiyle Alanya’nın elektrik sorununu çözdüklerini belirtirken, tanıtım konusunda bakanlığın verdiği destekten Alanya olarak yararlanılmadığına dikkat çekti.  Çavuşoğlu konuşmasında, Bodrum ve Kuşadası gibi merkezlerin proje hazırlayarak Bakanlıktan tanıtım desteği aldığını ama Alanya’nın bu konuda çalışma yapmadığını söyledi. Çavuşoğlu, bakanlığın dışında AB Fonlarından da yararlanılması gerektiğini söylerken, kısa bir süre önce Alanya Belediyesi’ne 800 Bin Avroluk mali desteğin bu yolla sağlandığına işaret etti. Çavuşoğlu son olarak ilçemizdeki arıtma tesislerinin hemen hemen tümünün tamamlandığını ve belediye ayırmadan bu konuda tüm Alanya’ya bakanlık desteği verdiklerini sözlerine ekledi. Son Olarak Kültür ev Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY söz alarak Ülke ve Bölge turizminin geldiği son noktayı açıkladı.
   
GÜNAY: GAZİPAŞA HAVALİMANININ TAKİPÇİSİYİM
Günay, konuşmasında, sektör temsilcileri tarafından dile getirilen Havalimanı konusunda bir turizm yöresinin olmazsa olmazları arasında olan havalimanı konusunun önemini bildiğini, bu nedenle Alanya için önemli olan Gazipaşa Havalimanı nın açılışının takipçisi olacağını ifade etti. Alanya’ya doğrudan ulaşım imkânı kurulması gerektiğine işaret eden Günay, şunları söyledi: ”Gazipaşa’daki havaalanının bitmesi gerekiyor. Bunun takipçisiyim. Bunu bilmeniz için söylüyorum. Havaalanı olmadan biz burada kalırız. Buradan ileri gitmemiz gerekiyorsa havaalanının olması lazım. Avrupa’dan gelen uçakların önce İstanbul’a, sonra Antalya’ya, oradan da buraya gelmesi kargaşasının artık bitmesi gerekiyor. Doğrudan doğruya Gazipaşa’ya, oradan da Alanya’ya dünyadan insanların gelmesi gerekiyor 640 KİLOMETRELİK SAHİL ŞERİDİNİN TEK ELDEN YÖNETİLMESİ YÖNETİM ANLAYIŞLIMIZA SIĞMIYIR.
Alanya’nın il olmasına da yeşil ışık yakan Günay “Antalya’daki 640 kilometrelik sahil şeridinin tek bir elden yönetilmesi bizim yönetim anlayışımıza uymuyor. Ben Alanya’yı çok önemsiyorum. Alanya gibi kozmopolit bir şehrin artık kendini yöneten birimi oluşturulmalıdır” şeklinde konuştu. Günay ”Yapacağımız altyapı çalışmaları, turizmi çeşitlendirme çalışmaları, önümüzdeki yıllarda belki Alanya’yı kendi adıyla Türkiye’nin yönetim haritası içinde yer almasına taşıyabilir. Bunu Alanya’da böyle bir söylem güzelliği olsun diye söylemiyorum. Antalya’yı çok önemsiyorum. Ama 640 kilometrelik sahilin bir merkezden yönetilmesi, artık bizim yerinden yönetim anlayışımıza da dünyadaki anlayışlara da uymuyor. Yoksa işte bu il talepleri falan her yerden geliyor. Halk ister, politikacı söyler. O çerçeveden söylemiyorum. Gerçekten bu kadar önemli merkezlerin artık kendine yeterli birimler, kendini yönetebilir birimler içinde yönetilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum ve bu 640 kilometrenin makul ölçekler içinde yeni idari birimler altında yönetilebileceğini düşünerek söylüyorum.” dedi KIŞ AYLARINDA ATIL KALAN İSTİHDAM KONUSUNDA BİR FORMÜL ARIYORUZ:
Günay, kış döneminde yeterli talep olmadığı için bazı tesislerin kapandığını, bunun da işçileri işsizliğe, otelleri de verimsizliğe sevk ettiğini belirtti. Turizmcilerin bu konuda talepleri olduğunu hatırlatan Günay, bu sorunu ciddiye aldıklarını ve öncelikli meselelerinden biri olarak gördüklerini ifade etti. Turizmi yaygınlaştırmak için kış döneminde istihdamın kolaylaştırılması gerektiğini vurgulayan Günay, ”Kış döneminde talep olmadığı için birçok tesis kapanıyor. Bu tesislerin kapanması, orada çalışan işçinin birkaç ay işsizleşmesi ve tesisin verimsizleşmesi sonucunu doğruyor. O yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı, kışın istihdamı kolaylaştıracak talepleri doğru talepler olarak kabul ediyor, haklı talepler olarak görüyor” dedi. Ancak bunun sadece kendi bakanlığının verebileceği bir karar olmadığını belirten Ertuğrul Günay, şöyle devam etti: ”Bunun Maliye boyutu var, başka bakanlıklar boyutu var. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu talebi son derece ciddiye alıyoruz ve KDV’de yapılan olay gibi bu alanda da bir iyileştirme, kolaylaştırma, hiç olmazsa bir geçiş dönemi iyileştirmesi yapılması gerektiğini hayati bir sorun olarak gündemimizde tutuyoruz. Geçiş dönemi olarak bakıyorum çünkü eğer bir süre istihdamla ilgili bir kolaylık sağlar ve kışın da tesislerin açılmasını sağlarsak talep de artacaktır. Sonuç olarak o tesisler zamanla artık kendi ayakları üzerinde durabilir diye düşünüyorum. Bu bizim önemli meselelerimizden birisi.” KONAKLAMA VERGİSİNDE ORTAK BİR YOOL BULACAĞIZ.
Son Günlerin konusu olan ve Belediye Gelirleri Yasası ile uygulamaya girmesi beklenen Konaklama vergisi ile ilgili de açıklama yapan Günay, şu anda tartışılan en önemli konulardan birinin Konaklama Vergisi olduğunu ve bu sorunu da en uygun şekilde çözeceklerini söyledi. Konaklama Vergisi konusuna turizmci ile yerel yöneticilerin farklı pencereden baktığını anlatan Bakan Günay, şöyle konuştu: ”Yerel yönetimler bunu bir gelir kaynağı olarak görüyor. Turizm sektörü de henüz kazanılmamış para üzerinden hem de ciro üzerinden vereceği yüzde 3 verginin fazla olduğunu söylüyor. Nasıl ki otelcilerle müzik meslek birlikleri arasında bir denge kurup, anlaşma sağlayıp telif hakları sorununu çözdüysek, bugün burada da bir orta yol tutturmaya çalışacağız. Turizm sektörü çok istihdam sağlayan bir sektördür. Çok insan bu sektörden ekmek yiyor. Çok insanın ekmek yediği kapıyı kırarsak bu vatanseverlik değildir. Bu kapıya yardımcı olmamız lazım ki yeni yatırımlar yapabilelim. O yüzden sektörü zora sokmayan, belediyelerin de gelir elde etmesini sağlayan bir ortak yolu beraber bulacağız.” HOLLANDA’NIN UYGULADIĞI VERGİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.
ALTİD başkanı Gülçin Güner tarafından dile getirilen ve Hollanda Hükümetinin, Türkiye’ye gelen turistlere uyguladığı vergi oranlarındaki farklılığa da değinen Günay, Hollanda’nın Türk turizminde önemli bir yer tuttuğunu ve bu uygulamanın rekabet gücünü azalttığını bildirdi. Günay, Hollanda Hükümetinin, belirli bir mesafeye kadar seyahat edenlerden farklı vergi aldığını ve bu mesafeyi aşanlardan aldığı vergi miktarının çok yükseldiğini belirterek, Uygulamada bir adaletsizlik ve bir Akdeniz lobisinin etkisinin olduğunu düşündüğünü ifade ederek, ‘’Bunda hangi neden, yöntem etkili oldu bilmiyorum. Ama bu karar, Akdeniz’de, Ege’de, Türkiye ile rekabet eden, Antalya ile rekabet eden bazı yerlerin Hollanda’dan geçirdiği bir karardır. Bunun haksızlığını ve iyi ilişkilerin, turizm ilişkilerinin, ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin ciddi biçimde zedeleyeceğini Hollanda Büyükelçiliğine ifade ettim. İlk söylediğimde bu konuyu duymadığını söylemişti. Biz de şimdi bakanlıklar çerçevesinde konuyu takip ediyoruz. Yani İstanbul’a gelen 11 avro verecek, Antalya’ya gelen 45 avro verecek. Bu takdirde Antalya’ya gelen, Alanya’ya gelen turist sayısında çok ciddi düşme olur. Bu haksızlığın mutlaka giderilmesi gerekiyor. Bu da hep birlikte mücadele etmemiz gereken sorunlardan biridir.” Diyerek konuştu. BAKANLIĞIN ÖNCELİĞİ TURİMİ ÇEŞİTLENDİRMEK.
Günay, Türkiye ye geçtiğimiz yıl gelen 23 milyon turistin 7,5 milyonunun Antalya ya; 6 milyonun İstanbul’a geldiğini hatırlatarak, Türkiye’nin bu konudaki kaynaklarının çok daha büyük olduğunu, Sadece İstanbul un bile yılda 25 milyon turisti ağırlayabilecek bir potansiyeli olduğunu vurgulayarak, amaçlarının Turizmin ülke geneline yayılması ve bu konudaki altyapı çalışmalarının tamamlanması olduğunu söyledi. ALANYA KALESİNE 1 TRİLYON ÖDENEK.
Oda Başkanımız Kerim TAÇ’ın dile getirdiği Alanya Kalesinde devam eden kazı çalışmalarına ödenek aktarılması konusundaki talebe de cevap veren GÜNAY, ”Alanya Kalesi için 330 bin YTL kadar ayırdığımız bir para var. Emlak vergisinden de gelecek paralarla 1 milyon YTL civarında bir parayı Alanya Kalesi’ne harcayacağız. Türkiye’nin en özel yerlerinden biri olan Alanya Kalesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

{mospagebreak} 29.03.2008- ALANYA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY’IN ALTSO ZİYARETİ KONUŞMASI
 
SAYIN BAKANIM,
SAYIN KAYMAKAMIM,
SAYIN MÜLLETVEKİLLERİM,
SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARIM
İLÇEMİZİN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ
ODA MECLİSİMİZİN SAYIN BAŞKAN VE KIYMETLİ ÜYELERİ,
TURİZM SEKTÖRÜNÜN DEĞERLİ TEMSİLCİLERİ,
KIYMETLİ KONUKLAR, ● SİZLERİ ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. ● TÜRK SİYASETİNDE ÖNEMLİ TECRÜBELERİ BULUNAN SAYIN BAKANIMIZ ERTUĞRUL GÜNAY BEYİN ÜLKEMİZİN VE HÜKÜMETİN BÖYLESİNE YOĞUN PROGRAMI İÇİNDE ALANYA’YI VE BİZLERİ ZİYARET ETMESİNDEN ONUR DUYDUĞUMU İFADE EDİYOR; SİZLERİN HUZURUNDA KENDİLERİNE, ÜLKEMİZİN TURİZME İLK BAŞLAYAN VE HALEN ÜLKE TURİZMİNDE % 7 LİK BİR KATKISI OLAN TURİZM MERKEZİ İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ DİYOR, SAYGI VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.  SİZLERİN FAZLA VAKTİNİ ALMADAN ÖNCELİKLE İLÇEMİZİN EKONOMİK VE SOSYAL YAPISI İLE İLGİLİ KISACA BİLGİ AKTARMAK İSTİYORUM. ●MALUMUNUZ İLÇEMİZİN ADI ÜLKEMİZDE TURİZMLE ANILAN YERLERİN BAŞINDADIR. BUNDAN DOLAYIDIR Kİ BİZİM İÇİN ARTIK TURİZM SADECE EKONOMİK BİR SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKMIŞ, KENTİN TAMAMINI ETKİLEYEN VE KENT İNSANININ ADETA İÇ İÇE YAŞADIĞI SOSYAL BİR OLGU HALİNE GELMİŞTİR. BU NEDENLE SEKTÖR İLÇEMİZİN ANA HAYAT DAMARLARINDAN BİRİSİDİR. İLÇEMİZİN TURİZMLE TANIŞMASI UZUN YILLAR ÖNCESİNE DAYANMAKTADIR. ANCAK ASIL ÖNEMLİ GELİŞMESİNİ 1980 Lİ YILLARDAN SONRA YAŞAMIŞTIR. ALANYA, 1980 Lİ YILLARIN ORTALARINDAN İTİBAREN UYGULANAN TURİZM TEŞVİK POLİTİKALARININ DA ETKİSİ İLE BU ALANDA ÖNEMLİ BİR KONUMA ULAŞMIŞTIR. ÜLKEMİZİN TURİZMLE İLK TANIŞAN YÖRELERİNDEN BİRİSİ OLAN İLÇEMİZ, BUGÜN 678 TESİSTE TOPLAM YÜZELLİBİNİ AŞKIN BELEDİYE VE BAKANLIK BELGELİ YATAĞI İLE HER YIL DEĞİŞİK ÜLKELERDEN BİRBUÇUK MİLYONUN ÜZERİNDE TURİSTİ AĞIRLAYAN VE ÜLKEMİZE YILLIK BİR BUÇUK MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE TURİZM GELİRİ SAĞLAYAN BİR YÖRE HALİNE GELMİŞTİR.
 
İLÇEMİZİN GELDİĞİ BU KAPASİTE TURİZMİN İLK YILLARINDA BİR AVANTAJ OLUŞTURSA DA, SONRAKİ YILLARDA, GELİŞMEKTE OLAN TURİZMİN DİNAMİKLERİ NET OLARAK KAVRANAMADIĞI İÇİN İLÇEMİZDEKİ TURİSTİK TESİSLER GÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA KÜÇÜK ÖLÇEKLİ TESİSLER HALİNE GELMİŞTİR. OYSA ALANYA’DAN SONRA GELİŞEN SİDE, KEMER, BELEK VE EN SON TURİZME AÇILAN KUNDU GİBİ BÖLGELER YUKARIDA SÖZÜNÜ ETTİĞİMİZ KONULARDA AVANTAJLI BİR DURUM KAZANMIŞLARDIR. HER ŞEYDEN ÖNCE BU BÖLGELERDEKİ ARAZİLERİN ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ DEVLET TAHSİSLİ OLMASI NEDENİYLE HEM BELLİ BİR KONTROL SAĞLANMIŞ HEM DE BÜYÜK ÖLÇEKLİ TESİSLER DEVREYE GİRMİŞTİR. ÇEVRE, ESTETİK ÖN PLANA ALINMIŞ,  GELİŞEN TURİZM MİMARİSİ VE YENİ MALZEMELERİN DE KULLANIMIYLA ORTAYA TÜM DÜNYA TURİZM ÜLKELERİYLE REKABET EDECEK BÖLGE VE TESİSLER ÇIKMIŞTIR. TÜM BU SORUNLARA VE PLANLI TURİZM BÖLGELERİ KARŞISINDA UĞRADIĞI HAKSIZ DENEBİLECEK REKABET ORTAMINA RAĞMEN İLÇEMİZDE BU DEZAVATAJ OLARAK GÖRÜLEN KENT MERKEZLİ VE KÜÇÜK ÖLÇEKLİ TESİLER İLE SAĞLANAN FARKLILIĞIN AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ YÖNÜNDE YOĞUN ÇABALAR HARCANMAKTADIR. BÜYÜK ORANDA YEREL İMKÂNLARLA YÜRÜTÜLMEYE ÇALIŞILAN BU KONSEPTİN BAŞARILI OLMASI, ÜLKEMİZDE DİĞER YÖRELERE DE BİR MODEL OLMASI BİZCE SON DERECE ÖNEM TAŞIMAKTADIR.   ● İLÇEMİZDE BİR MERKEZ VE 16 BELDE BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE 17 BELEDİYE İLE 69 KÖY BULUNMAKTADIR. 2007 YILI ADRESE DAYALI SAYIM SONUÇLARINA GÖRE, GENEL NÜFUSU 226.236 DIR. BU NÜFUSUN % 40’I İLÇE MERKEZİNDE; % 44 Ü BELDELERDE; % 16 SI İSE KÖYLERDE YAŞAMAKTADIR. BU NÜFUS YAZ AYLARINDA İKİ YA DA ÜÇ KATINA KADAR ÇIKMAKTA, GÜNÜBİRLİKÇİLERLE BİRLİKTE NEREDEYSE BİR MİLYONA YAKLAŞMAKTADIR. ●SAHİL KESİMİNDE HALKIN EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI TURİZM OLMAKLA BİRLİKTE KÖYLERDE YAŞAYAN NÜFUSUN NEREDEYSE TAMAMI İLE BELDELERDE YAŞAYAN NÜFUSUN ÖNEMLİ BİR KISMI HALEN TARIM SEKTÖRÜNDE HİZMET VERMEKTEDİR. İLÇEDE TOPLAM KAYITLI 21.519 VERGİ MÜKELLEFİ TARAFINDAN 2007 YILI İÇİNDE ÖDENEN VERGİ TOPLAMI 272 MİLYON YENİ TÜRK LİRASIDIR. ● TURİZM VE TARIMSAL FAALİYETLERDEN SONRA ÖZELLİKLE SON YILLARDA GELİŞEN İNŞAAT SEKTÖRÜ DE İLÇEMİZ EKONOMİSİNİN ÖNEMLİ GİRDİLERİNDEN BİRİSİNİ OLUŞTURMAKTADIR. ÖZELLİKLE 2003 YILI SONRASINDA YAŞANAN BU BÜYÜME SAĞLIKLI BİR BÜYÜME OLMASA DA, YAPILAN YATIRIMLAR SAYESİNDE ONSEKİZBİNİ AŞKIN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN İMALATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. BU GELİŞMENİN EN BÜYÜK TETİKLEYİCİSİ YABANCILARA YÖNELİK SATIŞLAR OLMUŞTUR. BU KONU İLÇEMİZDE YENİ OLMAMAKLA BİRLİKTE SON DÖNEMDE ORGANİZE BİR HALE GELMİŞ, SEKTÖR, SADECE TÜRK YATIRIMCILAR DEĞİL YABANCI YATIRIMCILARIN DA GÖZDESİ DURUMUNA GELMİŞTİR. 2007 YILI SONU İTİBARI İLE TOPLAM 38 DEĞİŞİK ÜLKEDEN 17.871 KİŞİ 12.832 BAĞIMSIZ BÖLÜM SATIN ALARAK İKİNCİ YAŞAM İÇİN İLÇEMİZİ TERCİH ETMİŞTİR. ● YAŞANAN BU YATIRIMLAR YÖREYE YABANCI SERMAYE GİRİŞİNİN HIZLANMASINA DA NEDEN OLMUŞTUR. BUGÜN ALANYA’ DA SADECE ALANYA MERKEZLİ FAALİYET GÖSTEREN YİNE ODAMIZ KAYITLARINA GÖRE İLÇEMİZDE HALEN 669 YABANCI SERMAYELİ FİRMA FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR. BUGÜN TOPLAM 6.700 FAAL ÜYESİ BULUNAN ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİNİN % 6 SINI YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLER OLUŞTURMAKTADIR.

● SADECE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAKLA KALMAYAN BU GELİŞMELER, BÖLGE TURİZMİMİZE DE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR. HALEN YAZ VE KIŞ AYLARINDA İLÇEMİZDE YERLEŞİK OLARAK YAKLAŞIK ONBİNİ AŞKIN YABANCI UYRUKLU YAŞAMAKTADIR. İLÇEMİZDE YAŞANAN BU DEĞİŞİM VE GELİŞMELER BÖLGE TURİZMİMİZİ, İLÇEMİZİN SOSYAL YAŞANTISINI OLUMLU ETKİLEDİĞİ GİBİ, AVRUPA BİRLİĞİ’NE KATILIM SÜRECİNDE YOL ALMAKTA OLAN ÜLKEMİZİN İMAJI AÇISINDAN DA SON DERECE OLUMLU KATKILAR SAĞLAMIŞTIR.
SAYIN BAKANIM,
DEĞERLİ KONUKLAR, BU BİLGİLERİN ARDINDAN SİZLERE KISACA İLÇEMİZİN VE TURİZMİZİN TEMEL BAZI SORUNLARINDAN DA BAHSETMEK İSTİYORUM. ANCAK BUNLARDAN ÖNCE SEKTÖRÜ VE BİZLERİ SEVİNDİREN GELİŞMELER İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ ETMEK İSTİYORUM. BİLDİĞİMİZ GİBİ SAYIN BAKANIMIZIN BUGÜNKÜ PROGRAMINDA İKİ ADET ARITMA TESİSİ AÇILIŞI VARDI. ODA OLARAK YILLARDIR SESİMİZİN ULAŞTIĞI HER YERE BÖLGENİN SORUNLARINI İLETTİK. BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ DE BAŞTA ARITMA OLMAK ÜZERE ALTYAPI YATIRIMLARI İDİ. BUGÜN ÖZELLİKLE GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDE İLÇEMİZİN NEREDEYSE TÜM BELDELERİNİN ARITMA SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇOK CİDDİ VE KALICI ADIMLAR ATILMASINDAN VE BUNLARIN ARTIK FAALİYETE GEÇMİŞ OLMASINDAN SON DERECE MEMNUN OLDUĞUMUZU İFADE EDİYORUM.  BU İTİBARLA ÖNCELİKLE SAYIN BAKANIMA VE NEZDİNDE TÜM BAKANLIK YETKİLİLERİNE VE BU YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDİYORUM.  SAYIN BAKANIM ● AZ ÖNCE DE DEĞİNDİĞİM GİBİ İLÇEMİZ EKONOMİSİNİN TEMEL TAŞI TURİZMDİR. BU SEKTÖRE GENEL OLARAK BAKTIĞIMIZDA ANTALYA BÖLGESİNE 2007 YILINDA REKOR SAYIDA YANİ 7.291.356 YABANCI UYRUKLU TURİSTİN GELDİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR. BU SAYI 2006 YILINDA GELEN TURİST SAYISINDAN % 21,30 DAHA FAZLADIR. ANCAK 2005 YILINA GÖRE İSE SADECE % 5,94 LÜK BİR ARTIŞ OLMUŞTUR. OYSA 2005 YILINDAN 2007 YILINA KADAR ANTALYA BÖLGESİNDEKİ KONAKLAMA KAPASİTESİ NEREDEYSE % 10–15 ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR. DOLAYISI İLE RAKAMLARDA GÖRÜLEN BU İYİLEŞME SEKTÖRDE ARTAN TALEBİ ANCAK KARŞILAMAKTADIR. BU İTİBARLA ÜLKEMİZ DE VERİMLİLİĞİNE BAKILMAKSIZIN TAMAMEN YATAK ARZINI TEŞVİK EDEN TAHSİSLER İLE YENİ TURİZM ALAN VE MERKEZLERİ HATTA TURİZM KENTLERİ YAPILMASINA YÖNELİK UYGULAMALARA SON VERİLMELİDİR. DEVLETİMİZİN VE TURİZM BAKANLIĞIN BU KONUDAKİ KAYNAKLARINI, MEVCUT TESİSLERİN ISLAH EDİLEREK HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAYA VE TURİZMİ 12 AYA YAYMA ÇALIŞMALARINA AYIRMASI DAHA YARARLI OLACAKTIR.

● SEKTÖRÜN BU GÜN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİSİ DE, GELİR-GİDER YAPISININ TURİZMCİ ALEYHİNE BOZULMASIDIR. BİLİNDİĞİ GİBİ SEKTÖRÜN GELİRLERİNİN NEREDEYSE TAMAMI DÖVİZ; GİDERLERİ İSE TL DİR. SON ALTI YILDA SEKTÖRDEKİ GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞA RAĞMEN KURDA YAŞANAN DURGUNLUK VE HATTA GERİLEME SEKTÖRÜN REKABET GÜCÜNÜ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTMIŞTIR.

● TURİZM İŞLETMELERİNİN YAŞADIĞI SORUNLAR VE ARTAN MALİYETLERİ KARŞISINDA VARLIKLARINI DEVAM ETTİREBİLMELERİ AMACI İLE YENİ BİR TEŞVİK VE DESTEK PAKETİ UYGULMAYA GİRMELİDİR. TURİZM SEKTÖRÜ, İHRACATA TANINAN DESTEKLER İLE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE SAĞLANAN ÖTV SİZ YAKIT DESTEĞİNDEN YARARLANDIRILMALIDIR. ÖZELLİKLE KIYI YÖRELERİNDEKİ TURİZM İŞLETMELERİNİN ISINMADA LPG KULLANDIKLARI GÖZ ÖNÜNE ALINIRSA LPG DE YAPILACAK ÖTV İNDİRİMİ ÖNEMLİ DESTEK OLACAKTIR.

●  BU ARADA YILLARDIR DİLE GETİRDİĞİMİZ SEKTÖRDEKİ KDV ORANLARININ YÜKSEKLİĞİ KONUSUNDA KALICI BİR ADIM ATILARAK % 8’E DÜŞÜRÜLMÜŞ OLMASI DA SON DERECE SEVİNDİRİCİDİR. ANCAK BURADA SEKTÖRÜ BİRAZ OLSUN RAHATLATACAK BU İNDİRİMLERİN BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU İLE UYGULAMAYA GİRECEK OLAN KONAKLAMA VERGİSİ VS. ÖDENTİLERLE GERİ ALINMA ENDİŞESİNİ TAŞIMAKTAYIZ.  ZATEN BULUNDUKLARI BÖLGEDEKİ BELEDİYELERE ÇEŞİTLİ YOLLARLA DESTEK OLAN KONAKLAMA İŞLETMELERİ İÇİN EK BİR MALİYET GETİRECEK VE DOĞRUDAN CİRODAN ALINACAK BU VERGİ SEKTÖRÜN ÜZERİNE İLAVE BİR MALİYET OLARAK YANSIYACAKTIR.
 
● İLÇEMİZİN DİĞER TURİZM YÖRELERİ İLE EN DEZAVATAJLI DURUMA DÜŞTÜĞÜ KONULARDAN BİRİSİ HAVALİMANINA OLAN UZAKLIĞIDIR. BÖLGEMİZE HİZMET VEREN ANTALYA BÖLGESİNİN TEK HAVALİMANI OLAN ANTALYA HAVALİMANININ İLÇEMİZE 135–140 KM MESAFEDE OLMASI VE BU MESAFEDEKİ ULAŞIM SORUNLARI, TURİZMİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR. BU ALANDA İHALESİ YAPILAN VE ONAYLANAN GAZİPAŞA HAVALİMANININ ULUSLARARASI UÇUŞLARA UYGUN OLARAK BİR AN EVVEL AÇILMASI VE YAŞANMAKTA OLAN SÜRECİN SORUNSUZ VE BİR AN EVVEL TAMAMLANMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR. ● YİNE GAZİPAŞA HAVALİMANININ DEVREYE GİRECEĞİNİN KESİNLİK KAZANMASI İLE BİRLİKTE HENÜZ KİTLE TURİZMİ İLE TANIŞMAMIŞ OLAN ALANYA DOĞUSU VE GAZİPAŞA İLE GAZİPAŞA İLÇELERİNİN DOĞUSUNDA YAŞANAN GELİŞMELERİ HIZLANDIRACAK BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR YAŞANACAK BU SÜREÇTE BÖLGENİN BİR BÜTÜN OLARAK SAĞLIKLI PLANLANMASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MANTIĞI ÇERÇEVESİNDE ALANYA DOĞUSU VE GAZİPAŞA TURİZM ALANI OLARAK BELİRLENEREK ALTYAPI VE ÜSTYAPI İHTİYAÇLARI İÇİN ŞİMDİDEN MAKRO PLANLAR YAPILMALIDIR. AYRICA YAPIMI PLANLANAN GAZİPAŞA – ALANYA KARAYOLUNUN KUZEY KISIMDAN GEÇECEK YENİ YOL İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIN DA HIZLANDIRILMASI GEREKMEKTEDİR ● HER GEÇEN GÜN HIZLA GELİŞEN BÖLGEMİZİN BİR DİĞER ÖNEMLİ SORUNU DA ENERJİ SORUNUDUR. BU ALANDA SON YILLARDA OLDUKÇA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILMASI SEVİNDİRİCİDİR. ÜLKEMİZİN GENEL SORUNU OLMAKLA BİRLİKTE BİR TURİZM YÖRESİ OLAN BÖLGEMİZİN HER YIL YAKLAŞIK % 15 ORANINDA ARTAN ENERJİ İHTİYACININ KARŞILANMASI AMACI İLE GEREKLİ YATIRIMLAR BİR AN EVVEL HAYATA GEÇİRİLMELİDİR. BU KONUDA BÖLGENİN DOĞALGAZ HATTINA BAĞLANMASI DA SEKTÖRE BÜYÜK DESTEK VERECEKTİR. ● ALANYA MERKEZDE HİZMET VERMEKTE OLAN ARITMA TESİSİ MEVCUT İHTİYACA CEVAP VEREMEMEKTEDİR. AYRICA BÖLGEDE HALEN KATI ATIK TESİSİ BULUNMAMAKTA. HER BELDE KENDİ İMKÂNLARI İLE KATI ATIK SORUNUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞMAKTADIR. BU KONUDA TURİZM HİZMET BİRLİĞİ TARAFINDAN BİR ÇALIŞMA YAPILMAKTA ANCAK ÇEŞİTLİ ENGELLERLE KARŞILAŞILMAKTADIR.  ALANYA MERKEZ ARITMASINA 30.000 M3 İLAVE ARITMA TESİSİ PROJESİNE ONAY VERİLMESİ, KATI ATIK TESİSİ İLE İLGİLİ YAŞANAN SÜRECİN HIZLANMASI KONUSUNDA DEVREYE GİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR. YİNE MERKEZ KATI ATIK TESİSİ İLE İLGİLİ KATI ATIK SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİ DEVREYE SOKULMALIDIR ● BÖLGEDE HALEN İÇME SUYU YERALTI KAYNAKLARINDAN SAĞLANMAKTADIR. ANCAK ARTAN KÜRESEL ISINMAYA PARALEL GELECEK YILLARDA İÇME SUYU SORUNU YAŞANABİLECEKTİR.  YAPIMI TAMAMLANMAK ÜZERE OLAN DİM BARAJINDA HALEN SULAMA VE İÇME SUYU YATIRIMLARI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMAKTADIR.  BU İTİBARLA YAPIMI BÜYÜK ORANDA TAMAMLANAN VE GELECEK YIL SU TUTMASI PLANLANAN DİM BARAJINDAN İÇME SUYU İLE İLGİLİ ALTYAPI VE İSALE HATLARININ ŞİMDİDEN PROGRAMA ALINARAK YAPIMINA BAŞLANMASI GEREKMEKTEDİR.

● TURİZM SEKTÖRÜNDE BİR DİĞER SORUN İSE MEVZUAT SORUNUDUR. BU KONUDA İSPANYA, İTALYA, FRANSA, MEKSİKA GİBİ ÇOK TURİST ALAN ÜLKELERDE KONAKLAMA TESİSLERİNİN NİTELİK AÇISINDAN MEVZUATLARI SON 10 YILDA GİDEREK BASİTLEŞTİRİLMİŞ VE MİNİMUM FİZİKSEL SINIRLAMALAR İLE TESİSLERİN YAPILABİLMESİ TEMİN EDİLMİŞTİR. ANCAK BUNA PARALEL OLARAK DA KONAKLAMA TESİSLERİNDE TOPLAM KALİTE OLGUSU GELİŞTİRİLMİŞ VE YÜKSEK STANDARTTA HİZMET ÜRETİLMESİ YOLUNA GİDİLMİŞTİR. ÜLKEMİZDE DE KONAKLAMA TESİSLERİNİN ANA MEVZUATI OLAN TURİZM YATIRIMLARI VE İŞLETMELERİ NİTELİKLERİ YÖNETMELİĞİNİN ACİLEN MİNİMUM FİZİKSEL TANIMLAMALARLA YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TESİSLERDE HİZMET KALİTESİNİN ARTTIRILMASINA YÖNELİK OLARAK TOPLAM KALİTE SİSTEMİNİN YERLEŞTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

● SEKTÖRÜN SORUNLARINDA BİRİSİ OLAN MÜZİK YAYINLARI İLE İLGİLİ TELİF HAKLARI KONUSUNDA SAYIN BAKANIMIZIN GİRİŞİMLERİ İLE MÜZİK MESLEK BİRLİKLERİ İLE OTELCİLER ARASINDAKİ İMZALANAN BİR PROTOKOLLE KISA VADEDE ÇÖZÜLMÜŞ GÖRÜNSE DE KONU İLE İLGİLİ YASAL ALTYAPI HALEN SEKTÖR ALEYHİNE BİR DURUM ARZETMEKTEDİR. KONUNUN AKDENİZ ÇANAĞI ÜLKELERİ VE ÜLKEMİZ KOŞULLARI BAZ ALINARAK YAPILACAK KALICI YASAL DÜZENLEME İLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKMEKTEDİR
 
● BAĞLI OLDUĞU ANTALYA İLİNE 138 KM UZAKLIKTA BULUNAN VE İLÇE KADROLARI İLE YÖNETİLEMEYECEK KADAR HIZLI BÜYÜYEN İLÇEMİZİN, BÜYÜMENİN YARATTIĞI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, ÇEVRESEL DEĞERLERİN KORUNMASI VE SAĞLIKLI GELİŞEBİLMESİ İÇİN, ALANYA’NIN ÇEVRESİNDEKİ DİĞER İLÇELER İLE BİRLİKTE İL OLMASI UYGUN OLACAKTIR ● ÜLKEMİZDE ÖZELLİKLE AKDENİZ VE EGE BÖLGESİ’NDEKİ KONAKLAMA TESİSLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TURİZM SEZONU DIŞINDA ÖZELLİKLE YÜKSEK İŞÇİLİK MALİYETİ NEDENİYLE ZARAR ETMEKTE VE BU NEDENLE SEZON DIŞINDA ÇALIŞMAMAKTADIR. VASIFLI İŞÇİLER SOSYAL GÜVENCEDEN MAHRUM HALDE İŞSİZ KALMAKTA VE İŞSİZLİK MEVSİMSEL OLARAK ARTMAKTADIR. TESİSLERİN YILIN 12 AYINDA ÇALIŞTIRILMASI HEM TESİSLERE HEM DE ÜLKEMİZE ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLAYACAKTIR. BÖLGEMİZDE KIŞIN FAALİYET GÖSTEREN OTEL ÇALIŞANLARININ SOSYAL SİGORTA PRİMİ VE ÜCRETLERİNDEN KESİLEN STOPAJ VERGİLERİNDE İNDİRİME GİDİLMESİ YARARLI OLACAKTIR. ● ALANYA VE ÇEVRESİNDE ONLARCA ÖREN YERİ BULUNMAKLA BİRLİKTE BU ÖREN YERLERİNİN BAKIMI VE ONARIMI YAPILAMADIĞI İÇİN TURİZMİN HİZMETİNE SUNULAMAMAKTADIR. HALEN YOĞUN BİTKİ VE ÇALILIKLARLA KAPLI OLAN VE SAĞLIKLI ERİŞİM İMKÂNLARI BULUNMAYAN BU ÖREN YERLERİNİN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VEYA İL ÖZEL İDARE BÜTÇESİNDEN ÖDENEK AKTARILARAK MEVCUT HALİ İLE BİLE OLSA TURİZMİN HİZMETİNE GİRMESİ ÖNEMLİDİR.

● ALANYA KALESİNDE SÜRDÜRÜLEN KAZI ÇALIŞMALARI UZUN YILLAR ÖNCE BAŞLAMASINA RAĞMEN YETERLİ ÖDENEK AYRILMAMASI NEDENİ İLE İSTENİLEN HIZDA DEVAM EDEMEMEKTEDİR.  ÜLKEMİZİN VE BÖLGEMİZİN ÖNEMLİ ESERLERİNDEN OLAN VE YILDA İKİYÜZELLİBİNİ AŞKIN YERLİ VE YABANCININ ZİYARET ETTİĞİ ALANYA KALESİNDE DEVAM EDEN KAZI ÇALIŞMALARINA YETERLİ ÖDENEĞİN AKTARILARAK ÇALIŞMALARIN HIZLANDIRILMASI KALENİN EKONOMİK DEĞERİNİ DE ARTTIRACAKTIR ● ALANYA KALESİ ULAŞIMI HALEN KÜÇÜK BİR YOL İLE SAĞLANMAKTADIIR. BÖLGENİN SİT ALANI OLUŞU YOLUN GENİŞLETİLMESİNE İMKÂN VERMEMEKTE, YAZ AYLARINDA TRAFİK VE ERİŞİM SORUNU YAŞANMAKTADIR. SORUNUN ÇÖZÜMÜ AMACI İLE ALANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE ANITLAR YÜKSEK KURULU ONAYI BEKLEYEN ALANYA KALESİ EĞİMLİ RAYLI SİSTEM TAŞIMA PROJESİNİN ONAY VE İZİN SÜREÇLERİNİN HIZLANDIRILMASI YARARLI OLACAKTIR ● ALANYA OLARAK ALANYA BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ALANYA TURİZM TANITMA VAKFI ÇATISI ALTINDA YURTDIŞI VE YURTİÇİ TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLMEKTE OLUP, BU ÇALIŞMALARDA EN BÜYÜK SORUN YİNE KAYNAK SORUNU OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAKTADIR.  BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ AMACI İLE YEREL İDARELERE TANITIM İÇİN KAYNAK SAĞLANMASINA İMKÂN VEREN YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR. TURİSTİK TESİSLER VE TANITMA VAKIFLARININ YAPACAKLARI YURTDIŞI TANITIM PROJELERİNE İHRACATÇILARA TANINAN TEŞVİKLER NİTELİĞİNDE DESTEK SAĞLANMALIDIR. SAYIN BAKANIM SİZLERE TEMEL BAZI KONULARDA BİLGİLER AKTARMAYA ÇALIŞTIM. SEKTÖR TEMSİLCİSİ ARKADAŞLARIMIZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE MECLİS ÜYELERİMİZ ARAMIZDA. BU KONULARDA DAHA AYRINTILI OLARAK BİLGİLERİ SİZLERE AKTARABİLECEKLERDİR. BEN SÖZLERİME BURADA SON VERİRKEN, SAYIN BAKANIMA İLÇEMİZE GELEREK BİZLERE VE SORUNLARIMIZA GÖSTERDİĞİ DUYARLILIKTAN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDİYOR, TOPLANTIMIZIN İLÇEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASI DİLEKLERİMLE, SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM




Photo Gallery