ALANYA’NIN YÖRESEL ÜRÜNLERİ YÖREX’DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ALANYA, YÖREX’DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Alanya’nın yöresel ürünleri, Türkiye’nin ilk ve tek yöresel ürünler fuarı YÖREX’te bir kez daha görücüye çıktı.

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce firma ve kurumun katıldığı fuarın 11 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceğini söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, oda üyelerini de fuarı gezmeye davet etti.
6. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fuarın ilk gününde Alanya standı büyük ilgi gördü. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 4 gün sürecek fuara ALTSO üyelerini ve Alanya halkını davet etti.
07 Ekim 2015 Çarşamba günü Antalya Expo Center’da açılış kurdelesi fuar 11 Ekim 2014 Pazar günü sona erecek. Fuarda Alanya Standı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde açıldı.
ALKOD halk oyunları ekibi ve yöresel kıyafetlerle katkı verdiği Alanya Standı’nda ve Alanya L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile Alanya’daki girişimciler de ürünlerini sergiledi. Fuarın ilk gününde Alanya Standında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, ALTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, ALKOD Başkanı Ömer Göker ve ALTİD Başkanı Burhan Sili de hazır bulundu.
Birçok firmanın yanı sıra ülkemizin çeşitli belediyeleri ve ticaret ve sanayi odalarının katıldığı fuarın ilk gününde Alanya Standı katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Alanya’nın yöresel ürünleri olan sebze ve meyvelerinin yanı sıra, ipek dokuma, Alanya Kabağı, seramik ve çini çalışmaları ile yine Alanya L Tipi Cezaevi’nde yapılan eserlerin sergilendiği stant, ticaret odaları ve protokol tarafından da ziyaret edildi.
Stantta ayrıca ziyaretçilere badem kahvesi, Alanya’nın meşhur “S Pastası”, el ürünleri ile yöresel reçeller gibi ikramlar da yapıldı.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, tarım sektörüne de en az turizm kadar önem verdiklerine dikkat çektiği konuşmasında, “Alanya değerlerine sahip çıkmalı ve markalaşmalı. Bu tür fuar organizasyonlarında Alanya farklılığını gözler önüne serdi. Amacımız ilçemizi her yönüyle en iyi biçimde tanıtmak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
ALANYA STANDINI KİMLER ZİYARET ETTİ?

6. Yöresel Ürünler Fuarı’nda yer alan Alanya standını fuarın ilk gününde, Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazeteci Yazar Yavuz Donat, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mehmet Günal, Tarkan Akıllı, Antalya İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı, SGK İl Müdürü Selim Erol ve çok sayıda kurum müdürü ziyaret etti.
6. Yöresel Ürünler Fuarı’nda yer alan Alanya standını Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da fuarın birinci günü ziyaret etti. Alanya standını çok başarılı bulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve emeği geçen kurumları tebrik etti. Dışişleri Eski Bakanı Çavuşoğlu’nu stantta karşılayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ziyaretinden dolayı Çavuşoğlu’na teşekkür etti.