RAMAZAN PAKETİ VE KIRTASİYE YARDIMI

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI TOBB tarafından gönderilen 800 adet Ramazan Yardım paketi ile  yine ihtiyaç sahibi öğrenciler için gönderilen okul yardımlarının dağıtımı Odamız tarafından yapılıyor. Temel gıda maddelerinden oluşan Ramazan paketi ihtiyaç sahiplerine, okul yardımları da özellikle köylerde maddi gücü zayıf ailelerin çocukları için dağıtılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği geleneksel halen gelen Ramazan yardımlarını odalar ile işbirliği yaparak sürdürüyor. Bu çerçevede Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na gönderilen ve yardıma muhtaç aileler yararına kullanılması istenen 20 bin YTL değerindeki toplam 800 yardım paketinin dağıtımı yapıldı.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi tarafından dağıtılan yardımlarla 600 aileye temel gıda maddelerinden oluşan bir yardım yapıldığını belirten ALTSO Başkanı Kerim Taç, bu tip yardımların gelecek yıllarda da devam edeceğini dile getirdi. EĞİTİM DESTEĞİ DE SÜRÜYOR

TOBB tarafından gönderilen kırtasiye yardımları da ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılmaya başlandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ‘nin eğitime katkı çalışmaları çerçevesindede Odamız gönderdiği 20 bin YTL ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanıldı.
Bu amaçla kırsal kesimde zor şartlar altında öğrenimini sürdüren öğrenciler için içinde mont, ayakkabı, eşofman, çorap ve okul çantasından oluşan 800 adet paket hazırlayan  ALTSO Yönetimi geçtiğimiz ay Türktaş, Süleymanlar, Mandıras, Dim Alacami, Gümüşkavak ve Yalçı Köyü İlk Öğretim Okulları’na  Köyü İlk Öğretim Okulunda okuyan çok sayıda öğrenciyi sevindirdi.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan ALTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sami Ağaoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şenli ve Coşkun Karadağ, Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ihtiyaç sahibi kırsal kesim öğrencilerine yardımların her yıl devam edeceğini söylediler. Köy Okullarında görevli öğretmenler ise bu çalışmada emeği geçen başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerine teşekkür ettiler.