SGK ANTALYA İL MÜDÜRÜNDEN ODAMIZA ZİYARET

SGK İLÇEMİZDE YAPILANIYOR Emekli sandığı, Bağ-Kur ve SSK ‘nın birleşmesinin ardından kurulan “Sosyal Güvenlik Kurumu” Antalya İl Müdürü Selim Erol, Odamızı ziayeret ederek projelerini anlattı

SGK İLÇEMİZDE YAPILANIYOR

Emekli sandığı, Bağ-Kur ve SSK ‘nın birleşmesinin ardından 5502 sayılı Yasayla kurulan “Sosyal Güvenlik Kurumu” nun yeni göreve başlayan Antalya İl Müdürü Selim Erol, 4 Mart Salı Günü Odamızı ziyaret ederek kurumun yeni yapılanması ile ilgili bilgiler verdi.

Erol, 3 büyük Kurumun SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) çatısı altında toplandığını ve önümüzdeki aydan itibaren Odamızın katkılarıyla açılan Alanya’da SSK İrtibat Bürosunun olduğu yerde hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Antalya’da olduğu gibi ilçemizde de Bağ-kur, Emekli Sandığı,  SSK’lı, Özel Banka ve vakıf sandıkları ile Yeşil Kartlılar dahil olmak üzere tüm vatandaşların hak ettikleri kalitede, güven odaklı ve güler yüzlü hizmet alacağını müjdeleyen Erol, bugüne kadarki katkıları nedeniyle Odamız Yönetim kuruluna da teşekkür etti.

Erol yaptığı açıklamada, SGK’nın 25 Bin çalışanı ve hizmet ettiği 70 milyonla önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en önemli kurumu olacağını belirterek; “Bugün geldiğimiz noktada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman sistemimizin aktüeryal dengelerinin bozuk olduğunu görüyoruz. AB Ülkelerinde dört çalışana bir emekli düşerken bu sayı bizde 2’ye 1 in altındadır. Bu yapıyı uzun vadede sürdürmek mümkün değildir. Yapılan araştırmalarda Türkiye’de 7 çalışana 1 emekli düşecek potansiyel bulunmaktadır. 2007 Yılı sonu itibariyle prim gelirlerimizin toplamı 42.523 Milyon YTL iken, emekli aylığı ödemelerimiz toplam 52.311 Milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu da prim gelirlerimiz ile emekli aylıklarının ancak %81’inin karşılanabileceğini göstermektedir. Bu gerçekten hareketle önümüzdeki dönemde kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve prim tahsilatlarının arttırılmasına yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi İl Müdürü Selim Erol, önümüzdeki dönemde sektörel denetimlere ağırlık vereceklerini ve özellikle Turizm, İnşaat, Eğitim ve Sanayi alanlarında yapılacak denetimlerle nitelikli iş gücünü arttırmayı ve kayıt dışının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. “ALANYA’DA HİZMET VEREN BAĞ-KUR VE SSK OFİSLERİ TEK ÇATI ALTINA ALINACAK”

Erol, SSK İrtibat Bürosunun ilçemizde açılmasını sağlayan ve halen bu büronun birçok giderini karşılayan Odamızın bundan sonra da yanlarında olduğunu bilmenin çalışmalarında güç unsuru olduğunu söyledi. Alanya da halen ayrı yerlerde faaliyet gösteren Bağ-Kur ve SSK nın ALTSO tarafından hizmete açılan SSK İrtibat Ofisinde bir araya getirilerek hizmet vermesinin sağlanacağını belirten Erol, böylece ilk SGK nın Alanya da tek çatı altında hizmet vermesine de başlanacağını ifade etti. Oda Başkanımız Kerim Taç da, SGK’nın yine Odamız tarafından hizmete açılan SSK İrtibat Bürosunda hizmetine devam edecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve ilçemizde sosyal güvenlik kurumlarından faydalanan her kesime destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

“2 TEMEL HEDEFİMİZ VAR”
SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, yeni başlattıkları süreçte 2 önemli hedefleri olduğunu belirterek, “Birincisi etkin, verimli ve şeffaf bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak, ikincisi ise vatandaş odaklı, güler yüzlü hizmet sunumunu tüm birimlerde gerçekleştirmektir “ dedi.