BAŞKAN ŞAHİN, KADIN GİRİŞİMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde kadın girişimcilerle Zencefil Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Kahvaltılı istişare toplantısı öncesi kurul üyelerini kapıda karşılayan Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bayanlara karanfil hediye etti. Konuşmasında, kadın girişimciliğin önemine değinen Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de tekrardan kutladı.

Kahvaltıdan önce açılış konuşması yapan Alanya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Öz Kural, TOBB Bünyesinde oluşturulan kadın girişimciler kurulunun geçmişi ve geleceği konusunda kadınları bilgilendirdi ve bayan girişimcilere verdiği önem nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür etti.

Başkan Şahin’in yanı sıra toplantıya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Bacaksızoğlu, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Okan Kavukçu ve Yüksel Kaya, , Alanya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Öz Kural, ALTSO Meclis Üyeleri Fatma Taşpınar, Ayşe Aras ve çok sayıda kadın ve genç girişimci katıldı.

KURAL’DAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Öz Kural, etkinliği düzenleyen Başkan Şahin’e teşekkür etti. Kural, “08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tarihleştiren kadınlarımızı, bu uğurda cinayete kurban giden, tecavüze uğrayan tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum. ALTSO Başkanımız Sayın Mehmet Şahin’e bugüne kadar bizlere verdiği destek, kadınlarımızı onurlandırıp, hem üretimde hem de yönetimde olmamızı desteklediği için ve bugünde bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ederim” dedi.

Kural’dan sonra söz alan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Kadınlarımızın değerini anlamak ve cinsiyetler arasındaki eşitliğe vurgu yapmak gibi sebeplerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün varlığı bile dünyada halen kadınların ezildiğini, haksızlıklara ve çeşitli tacizlere maruz kaldığının bir kanıtı olarak değerlendirilebilir. Şayet günümüzde kadınlar hak ettiği değeri görseydi belik bugün bizler de bu tür vesileler ile toplanmayacaktık” dedi.

ŞAHİN: “ROL MODEL OLUYOR”

Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin toplumda sergilediği iş kadını kimliğiyle girişimci kadınlara rol model olduğunu aktaran Başkan Şahin, “Kadınlara fırsat verildiğinde çok büyük başarı hikayeleri ortaya çıkabiliyor. Her birinin başarı hikayesinde büyük bir mücadele var. Yılmak yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı bilim ve akıl, bunları kullanacağız. Türkiye’nin ekonomik büyümesinde kadınlarla birlikte var olacağız” dedi.

ŞAHİN: “ODA TARİHİNDE İLK”

ALTSO tarihinde ilk kez kendi başkanlığı döneminde bir kadın yönetim kurulu üyesi seçildiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Oda tarihimizde ilk kez bir kadın yönetim kurulu üyemiz oldu. Bu bizim kadınlara verdiğimiz önemi gösterir. Ayrıca oda meclisimizde de üç tane kadın üyemiz var. Hepsiyle birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Başkan Şahin ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ALTSO’nun düzenlediği 08 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti.

Başkan Şahin, konuşmasının ardından ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Öz Kural’la birlikte 08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan hediyeleri kadınlara takdim ettiler.

Kahvaltılı toplantıda ayrıca, kadın girişimcilerin anket yöntemiyle görüş ve önerileri de alındı.

İlgili Haber

BAŞKAN ŞAHİN, KADIN GİRİŞİMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ