AHEP’TEN ALTSO ÜYELERİNE İNDİRİM MÜJDESİ

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) arasında indirim protokolü imzalandı. Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Başkan Şahin, “Üyelerimizin birinci derece yakınları bundan sonra AHEP’e kayıt yaptırırken ÖSYM’nin verdiği bursa ek olarak yüzde 5 de ALTSO indiriminden yararlanabilecekler” dedi.

AHEP Mütevelli Heyet Başkanı Hilmi Tokuş da yaptığı açıklamada; “ALTSO Başkanımız her zaman yanımızda. Kısa bir süre önce de üniversitemize bir araç bağışlamışlardı. Bu işbirliğinin devam edeceğine inanıyorum” dedi

ALTSO’nun “Avantaj Kart Uygulaması” kapsamında AHEP ile ALTSO arasında Oda üyelerinin birinci derece yakınlarının yararlanacağı indirim protokolü imzalandı. Protokolü, AHEP Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş ile birlikte imzalayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “AHEP, ile indirim protokolü imzaladık. Protokol kapsamında üyelerimizin birinci derece yakınları 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında AHEP’e kayıt yaptırırken ÖSYM’nin verdiği bursa katkı olarak yüzde 5 de ALTSO indiriminden yararlanabilecekler. Üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ŞAHİN;” BAKANIMIZA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ”

Yükseköğrenim konusunda Alanya’nın çok şanslı olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, “İki tane üniversitemiz var. Bir tane devlet üniversitemiz yani ALKÜ var, bir de özel üniversitemiz AHEP var. Bir ilçede ilk defa iki üniversite birden var. Hatta bir ilçede ilk devlet üniversitesi Alanya’mızda kuruldu. Alanya’mızda iki üniversitenin olması şehrimize hem ekonomik katkı sağlıyor hem de sosyal kültürel anlamda destek oluyor.  AHEP bizim için önemli bir üniversite. Alanya’mızın üniversitesi. Hayırsever Hamdullah Emin Paşa bir sürü yer bırakmış ve ÖHEP Koleji kurulmuş. Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’da bu kolejin ilk mezunlarından. Sayın bakanımızın katkılarıyla Alanya’mızda hem devlet üniversitesi kuruldu, hem de AHEP Üniversitesi açıldı. Bakanımızın çok büyük gayretleri, emekleri var. Biliyorsunuz devlet üniversitemizin kurulmasını sağlayan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı belgeyi Alanya’mızın Gururu Sayın Bakanımız imzalatmıştı. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

ŞAHİN: “ÜZERİMİZE DÜŞEN HER GÖREVİ YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

ALTSO yönetimi olarak eğitim konularını her zaman önemsediklerini vurgulayan Başkan Şahin, “2013 yılında göreve gelir gelmez ALTSO Akademi’yi kurduk. Gerek kişisel gelişim eğitimleri, gerekse mesleki eğitimlerle 30 bine yakın sertifika verdik. Bunun yanında devlet üniversitesini istedik. Bunun kurulması gerekir, 4 tane fakülte var dedik. Beşinciyi de, gerekirse altıncıyı da biz yaparız dedik. Üzerimize ne düşen her görevi yapacağımızı söyledik. Çok şükür yaptık da, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nu üniversitemizin hizmetine sonduk.  Devlet üniversitesine yaptığımız katkıların yanında vakıf üniversitemiz içinde elimizden gelen gayreti gösterdik. AHEP Üniversitemizde araba ihtiyacı vardı, Sayın Bakanımızdan ve yetkililerden bize bu konuda talep geldi. Bir dakika düşünmeden o ihtiyacı ALTSO Yönetimi olarak giderdik” dedi.
“Bu bizim üniversitemiz Alanya olarak sahip çıkmalıyız” diyerek sözlerine devam Şahin, “Üniversitelerimizi ne kadar geliştirebilirsek Alanya’mızda o kadar gelişecek.
Bugün imzaladığımız protokolde emeği olan Mütevelli Heyeti Başkanımız Hilmi Tokuş’a, Başkan Yardımcısı Osman Özçelik’e ve üniversite yetkililerine çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

TOKUŞ’TAN ALTSO’YA TEŞEKKÜR

Başkan Şahin’den sonra söz alan AHEP Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş ise ALTSO ile AHEP ilişkilerinin oldukça iyi bir seviyede olduğuna değindi. Tokuş, “ALTSO Başkanımız Mehmet beye ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Bizleri ağırladılar, protokolümüzü imzaladık. Zaten ALTSO ile güzel çalışmalarımız var. Her geçen günde daha yukarıya çıkan iyi bir ilişkimiz var. ALTSO üyelerini yakından ilgilendiren bu protokolümüz Alanya’mıza, ALTSO üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah evlatlarımız kendi memleketlerinde gönül rahatlığı içerisinde üniversitelerini okurlar. Tekrardan ALTSO Başkanımıza bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür eder, herkesi de bu şekilde destek vermeye davet ederim” dedi.

AHEP’TEN ALTSO ÜYELERİNE İNDİRİM MÜJDESİ