ALTSO İLE TSE’DEN ORTAK EĞİTİM

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Antalya Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürlüğü işbirliğiyle 15-16 Şubat 2018 tarihinde; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi gerçekleştirildi.
TSE Alanya Bölge Müdürlüğü’nden Baş Tetkik görevlisi Ahmet Eryurt tarafından verilen eğitime çok sayıda kişi katıldı.

ALTSO ile TSE Antalya Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürlüğü işbirliğinde Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemin kurulması, uygulanması için gerekli bilgi ve örnekleri katılımcılarla paylaşan Baş Tetkik görevlisi Ahmet Eryurt, ISO 9001:2015 revizyon süreci hakkında da bilgiler aktardı.

ERYURT: ‘3 YILA YAKIN ÇALIŞMA YAPILDI’

ISO 9001 standardının revizyon çalışmalarının 2012 yılından beri devam ettiğini açıklayan Eryurt, “Taslak standartlar üzerinde 3 yıla yakın çalışmalar devam etmiş ve standardın son hali ISO tarafından Eylül 2015 tarihinde yayınlanmıştır” dedi.
Eryurt, eğitim boyunca ISO 9001 tarihçesi, terminolojideki temel değişiklikler, kalite yönetim prensipleri, müşteri odaklılık, liderlik, iyileştirme, proses yaklaşımı, ilişki yönetimi, pukö modeli, risk tabanlı düşünme gibi konularda ayrıntılı bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı.