Foto Galeri

ALTSO VE ALANYA SHM’DEN ÖRNEK PROJE

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan, şehit yakınları, gaziler ve engellilerin yararlanacağı sosyal sorumluluk projesinin basın toplantısı ALTSO’da gerçekleştirildi.

Şehit yakınları, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için indirimli alışveriş imkanı sağlayacak proje lansmanında konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Bize bu vatanı armağan eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Ancak amacımız farkındalık yaratmak ve moral vermek. Kadirşinas üyelerimize bu kampanyaya vereceği destekler nedeniyle şimdiden teşekkür ederim” dedi

ALTSO Mehmet Şahin, üye odaklı yönetim anlayışının yanı sıra sosyal projelere de önem vermeye devam ediyor. Şahin, bu kez de şehit yakınları, gazi ve engelliler için planlanan sosyal sorumluluk projesinin startını Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik’le birlikte verdi. ALTSO’da projesinin basın toplantısına Şahin ve Çelik’in yanı sıra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilcisi Abdullah Yılmaz,  gaziler ve engelliler katıldı.

Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Başkan Şahin, “Ülkemiz için canlarını feda etmekten kaçınmayan, haklarını ödememiz asla mümkün olmayan şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere ilgi ve desteğe muhtaç engelli vatandaşlarımız için Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ile birlikte güzel bir proje hazırladık. Bugün itibariyle başlayan projemizde, odamız üyeleri arasından destek verecek işyerlerinden şehit ve gazi yakınlarıyla, engellilerimiz indirimli olarak hizmet veya mal temin edebilecekler” dedi.

ŞAHİN: “SOSYAL SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekonominin yanında sosyal sorumluluğun da farkında olan bir oda olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Kahraman gazilerimiz ve engelliler için bir kampanya başlattık. Her zaman söylediğimiz gibi ALTSO sadece ticaretin değil sosyal sorumluluğunun da farkında olan bir oda. Bu vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak az. Bunlar bizim için yeterli değil ama bir nebze farkındalık yaratmak için onların da acılarını dindirip, önemsendiğini göstermek için böyle bir kampanyaya ALTSO olarak iştirak ettik. Ben inanıyorum ki kadirşinas halkımız bu kampanyaya destek verecektir. Daha biz basına açıklamadan kamuoyunda duyulmasının ardından bizi arayanlar oldu. Burada bir farkındalık yaratacağız. Kampanyaya katılmak isteyenler Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne giderek hazırlanan indirim protokolünü imzalayıp işyerlerinin camına asacaklar. Kahraman şehitlerimizin ve gazilerin haklarını ömür boyu ödeyemeyiz. Biz onların sayesinde huzur, güven içerisinde burada yaşıyoruz. Bizimki küçük de olsa bir nebze farkındalık yaratmak. Engelli arkadaşlarımıza da farkındalık yaratmak. Yarın ne olacağımızı, doğacak çocuklarımızın ne olacağını Allah bilir. Bunun için böyle olacakmış gibi biz de onlara değer vermeliyiz” diye konuştu.

Başkan Şahin’den sonra söz alan Müdür Çelik ise “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu engelli, şehit ve gazilerimize vermiş olduğu kimlik kartını biraz daha etkin, işlevsel hale getirmek istedik. Bununla ilgili olarak da ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve yönetimiyle birlikte Alanya’daki esnaflardan bu kimlik kartlarına sahip olan vatandaşlarımız, engellilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımızla bir indirim hak edecek. Bu proje kapsamında yapacağımız protokol çerçevesinde ve hazırladığımız stickerlarla birlikte üye işyerlerine yapıştıracağız. Belirli bir indirim oranında bir artı değer katacağız. Bunun için ALTSO Başkanı Şahin ve Alanya esnafına teşekkür ediyorum” dedi.

YILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilcisi Abdullah Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Başkan Şahin’e ve Müdür Çelik’e yaptıkları projeden dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilciliği olarak Çelik ve Şahin’in bize yapmış olduğu katkılardan dolayı kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Biz gaziler olarak her zaman Alanya’da sahiplenildiğimizi kimsesiz kalmadığımızı hissettirdiler. Şimdiye kadar hissettirdiler. Şimdiden sonra da hissettireceklerine inandığımız için kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Gaziler ve şehit yakınları adına kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan engelli Ali Özdemir ise projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Bu proje sanırım Türkiye’de bir ilk olacak. Bunun bir örnek olacağına inanıyorum. Projen başarılı olacağını düşünüyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

ŞAHİN’İ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Temsilcisi Abdullah Yılmaz, yapılan konuşmaların ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik’e yapılan projelerden dolayı Onur Belgesi verdi.

Aldığı hediye karşısında oldukça duygulanan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Görev sürem boyunca gerek teşekkür belgeleri, gerekse plaketler onlarca hediye aldım. Ama bugün gazilerimizden aldığım Onur Belgesi beni çok duygulandırdı. Kendilerine çok teşekkür ederim. Şuana kadar aldığım manevi değeri en yüksek hediye. Kendilerine tekrardan çok teşekkür ederim” dedi.

ALTSO’da gerçekleştirilen basın toplantısının ardından, projeye destek veren üye iş yerlerine şehit, gazi ve engelli yakınlarına indirim sağlayan stickerlar yapıştırıldı.

ETİKET

Foto Galeri