BÜYÜKELÇİ ELFERTS’TEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEBRİK

Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ederek, yeni döneminde hayırlı olsun dileklerinde bulundu, Başarılı çalışmaları için tebrik etti. Şahin de Büyükelçi Elferts’ten Alanyalı işadamları için taleplerde bulundu.

Ziyarette Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ve Letonya’nın Bursa Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu ile birlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim de yer aldı.

ELFERTS; “ŞAHİN BAŞARILI BİR HİZMET ADAMI”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Alanya’ya gelen Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts’in ilk durağı ALTSO oldu. Nisan ayında yapılan seçimlerle yeniden ALTSO Başkanlığı görevine seçilen Başkan Şahin’i tebrik eden Büyükelçi Elferts, “Daha önce Alanya’ya gelerek Başkan beyle görüşmüştük. Kendisi Alanya için önemli projelere imza atmış bir başkan. Kendisini başarılı projelerinden ve yeniden göreve seçilmesinden dolayı kutlarım” dedi.

ŞAHİN, ALANYALI İŞADAMLARI İÇİN TALEPLERDE BULUNDU

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de Büyükelçiye ziyareti nedeniyle teşekkür ederken başta Alanyalı iş adamlarına vize kolaylığı başta olmak üzere ekonomik işbirliği konularında dostluk mesajları verdi. Şahin Leton İş adamlarına Alanya’da yatırım yapma çağrısında bulunduğu konuşmasında; “Alanyalı iş adamlarının yurt dışında yerinde inceleme yapması için 23 tane iş gezisi düzenlediklerini söyledi. Başkan Şahin, bu sayede yüzlerce iş adamlarına uzun vadeli vize aldıklarını hatırlatarak; “ Letonya’ya da iş gezisi düzenledik ve çok beğendik. Önemli ekonomik işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdik. İnşallah, önümüzdeki süreçte Letonya’ya bir iş gezisi daha düzenleyeceğiz. İlişkilerimizin artarak devam etmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ELFERTS, “İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ ÇOK GÜZEL İLERLİYOR”

Ziyarette konuşan Büyükelçi Elferts, “İki ülke arasındaki ilişkiler dostça gitmektedir. Letonya Türkiye’nin Avrupa Birliği yolundaki sürecini desteklemektedir. Politika olarak güzel işbirliği içerisindeyiz. Ben ayrıca bu tür ziyaretlerle de iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini de en üst düzeye çıkarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Büyükelçi Elferts ayrıca Letonya’nın 100’üncü kuruluş yıldönümü adına Alanya’da gerçekleştirilecek organizasyonlara da Başkan Şahin’i davet etti.

Büyükelçi Elferts ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Şahin, ALTSO’nun faaliyetleri konusunda da bilgilendirme yaptı. Başkan Şahin, “Bizler politikacı değiliz ama Sayın Büyükelçinin ifade ettiği gelişmelerden yani iki ülke arasındaki politik ilişkilerin üst düzeyde çok güzel ilerlemesinden büyük memnuniyet duyduk” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: “ALANYA FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Alanya’nın tanıtımını daha iyi yapmak için büyükelçilerin kendi aralarında yaptığı toplantılardan birine Alanya olarak ev sahipliği yapmak istediklerini ifade eden ALTSO başkanı, “Daha önce ziyaretimize gelen ve bizim ziyaret ettiğimiz büyükelçilerimizden bir talebimiz olmuştu. Shengen ülkelerinin büyükelçilerinin 6 ayda bir, yılda bir, toplantıları oluyor. Bu toplantılardan bir tanesini Alanya’da yapmak istiyoruz. İnşallah bu projemizi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da desteğini alarak Alanya’da bu toplantılardan birini yapmayı hedefliyoruz. Burada amacımız Shengen ülkelerinde Alanya farkındalığı oluşturmak ve Alanya’mızın tanıtımını daha iyi yapmak” dedi.

Başkan Şahin ayrıca, Ekim-Kasım ayı gibi de Letonya’ya tekrar iş gezisi yapmak istediklerini ve bu konuda Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ile çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Ziyaretinin sonunda Başkan Şahin, Alanya muz ürünlerinden yapılmış çeşitli hediyeleri Büyükelçi Elferts’e ve beraberindeki heyete takdim etti.

BÜYÜKELÇİ ELFERTS’TEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEBRİK