ALTSO’DAN 50 MİLYON KİŞİYE ALANYA TANITIMI

ALTSO, Finlandiya Fox TV’de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran “Alanya’nın Kahramanları” isimli diziden sonra şimdi de Rus Pazarı’na yönelik bir film çalışması için düğmeye bastı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “İskandinav ülkelerindeki başarının ardından Alanya’mız için büyük önem taşıyan Rus Pazarı için de çalışma başlattık. Bu tür çalışmalar imajımıza çok olumlu katkılar sağlıyor. Filmi Rusya ve çevre ülkelerle birlikte 50 milyon kişinin izlemesi bekleniyor” dedi.

Türk ve Rus oyuncuların rol aldığı Doğu- Batı dizisinin 2. Sezonu ALTSO’nun desteğiyle Alanya’da çekilecek. Tanıtımda farklı argümanların önemine değinen Başkan Şahin, “Alanya’mızın tanıtımı konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fuarlar kadar online tanıtım da, film destekli tanıtımlar da çok önemli. Daha önce Finlandiya Fox TV ile yaptığımız çalışma büyük ses getirmişti. ” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Rus Yapım Şirketi Star Media Film işbirliğinde Alanya’da dizi film çekilecek. Rusya’nın en büyük 2. Yapım şirketi olan Star Media Film Dış Yapımlar Yetkilisi Nadia Rekhter ile Yapımcı Alexei Terantiev ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kaya, Alanya Rus Eğitim Derneği Başkanı Ekaterine Gündüz ve sinema oyuncusu Yasin Kınay’da yer aldı.

RUSYA, UKRAYNA, KAZAKİSTAN, LİTVANYA, ESTONYA VE LETONYA’DA İZLENECEK

Rusya’nın en büyük 2. Yapım şirketi olan Star Media Film, başrollerine Türk oyuncu Adnan Koç ve Rus oyuncu Evgeniya Loza’nın paylaştığı ‘Doğu-Batı’ adlı dizinin 2. Sezonunu ALTSO’nun desteğiyle Alanya’da çekecek. Rusya ve Ukrayna’da ilk sezonunu toplamda 28.5 milyon kişinin izlediği dizi, bu yıl Kazakistan’da da yayına giriyor. Litvanya, Letonya, Estonya’da da yayınlanması için görüşmelerin sürdüğü dizi film toplamda 50 milyondan fazla izleyiciye ulaşarak Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

ŞAHİN: “ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

ALTSO olarak Alanya’nın tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Şahin, “Geçtiğimiz yıl Finlandiya Fox TV’de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran 12 bölümlük ‘Alanya’nın Kahramanları’ adlı dizinin bu yıl ikinci sezonu da Alanya’mızda çekildi. Dizinin Finlandiya’da yayınlanmasının ardından güzel geri dönüşler aldık. Daha önce de dediğimiz gibi bu tür konular Alanya’mızın tanıtımı için çok önemli.

Finlandiya’nın ardından çalışmalarımız devam etti. Bu yıl da Rus yapım şirketinin çektiği ‘Doğu-Batı’ adlı dizinin ikinci sezonu Alanya’da çekilecek ” dedi.

Başkan Şahin, “Bu tür organizasyonlar Alanya’mızın tanıtımına çok önemli katkılar yapıyor. Bu gibi tanıtım argümanlarını çoğaltabilirsek ülkemizin imajına da olumlu katkılar yapmış olacağız” diye konuştu.

ETİKET