BAKA 210 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞLADI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Destek Programına Başvurular Başladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından bölgenin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde (Antalya, Isparta, Burdur) üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçiliklerinin geliştirilmesi amacı ile uygulamaya konulan Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı açıklandı. Söz konusu destek programı ile ilgili teklif çağırıları BAKA’nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Teklif çağırısına başvuruların kabulüne 23 Aralık 2010 da başlandı. Son başvuru tarihi kar amacı güden kuruluş ve firmalar için 23.03.2011; kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ise 18.03.2011 olarak belirlendi Ajans, desteklenmesi uygun bulunan projelere, Başvuru Rehberlerinde belirtilen oranlarda mali destek sağlayacak ve bu destek hibe niteliğinde olacaktır. Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden kurumlara yönelik projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7.000.000 TL‘dir. kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 3.000.000 TL‘dir. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin Asgari tutarı 40.000 TL; Azami tutarı ise 400.000 TL olacak Destek, projenin toplam uygun maliyetinin %25 ’inden az ve %50 ’sinden fazla olamayacak Bütçenin kalan tutarı, sözleşmeyi imzalayan taraf olması sebebiyle, başvuru sahibi tarafından eş-finansman olarak karşılanacaktır. Azami proje süresi, 12 ay olacak Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan ALTSO Başkanı Kerim AYDOĞAN, Ülkemizde 15 ayrı merkez ile birlikte Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın geçtiğimiz yıl kurulduğunu ve hatırlatarak, kısa süre içinde temel kuruluş amacına uygun olarak destekleme çalışmalarının bu çağırı ile başladığını söyledi. Temel amacının Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak olan Kalkınma Ajanslarının gelecekte çok daha önemli fonksiyonlar üstleneceklerini söyleyen AYDOĞAN, firmaların ve kar amacı gütmeyen diğer kurum ve kuruluşların teklif çağırılarını inceleyerek uygun projelerle başvuru yapmaları çağırısında bulundu. 2010 yılı Kar Amacı Güden ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Mali Destek Programları ile ilgili Başvuru Rehberleri ve Ekleri için tıklayınız BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (MERKEZİ)
Adres    : İl Özel İdaresi Yerleşkesi Atatürk Bulvarı Eğirdir Yolu 4. Km. 32200 ISPARTA
Telefon :+90 (246) 224 37 37     +90 (246) 224 40 40
Faks     :+90 (246) 224 39 49
BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI ANTALYA YATIRIM DESTEK OFİSİ
Adres   : Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi Antalya Teknokent  Ar-Ge II Uluğbey Binası Kat:3  Konyaaltı/ANTALYA
Telefon : +90 (242) 227 8 227
Faks     : +90 (242) 227 8 227