Dosyalar

MÜZİK YAYINI YAPACAK TURİZM İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE

2060

Müzik Yayınları İle İlgili Müzik Yapımcıları Meslek Birliklerinin Tarifelerine İtiraz Konusu

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan 06.10.2009 tarih ve 29475 sayılı yazısında Çeşitli Kanunlarda Değişiklik yapılmasına İlişkin 5101 Sayılı Kanun ile değişen 5846 Sayılı “ Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” ve “ Eser, icra, yapım ve Yayınların Kullanılması ve /veya İletilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” hükümleri uyarınca meslek birlikleri tarafından belirlenen tarifelerin tüm odalar ve TOBB’ nin de dahil olduğu üst meslek kuruluşlarınca müzakere edilebilmesi için uzlaştırma komisyonu kurulmasını talep edebilmesi ve uzlaştırma komisyonunda kullanıcılar adına müzakere yapabilmesi içinde kullanıcı konumundaki mahal ve kuruluşlardan almış oldukları bağlayıcı nitelikte yetki belgelerini Bakanlığa sunulması gerektiği belirtilmektedir. Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 5101 sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu” ve 08/06/2004 tarihli ve 25486 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Eser, İcra, Yapım ve Yayınların Kullanılması ve/veya İletilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” uyarınca Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 2010 yılı tarifelerinin belirlemiş ve Birliğimize bildirmiştir. MÜ-YAP, MÜYORBİR, MESAM, RATEM ’in 2010 yılı ortak tarifeleri listesinin birer örneği link olarak verilmiştir. (Listeyi Görmek İçin TIKLAYINIZ) . Birliğimizde yapılacak çalışmalar için, tarifelerle ilgili alternatif tekliflerinizin ve söz konusu tarifelere ilişkin görüş ve önerilerinizin bildirilmesi ve ayrıca söz konusu tarifelere itirazınızın olması halinde bir örneği ilişikte gönderilen yetki belgelerinin en geç 20 Ekim 2009 gününe kadar Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir. Birliğimiz, alınan görüşler doğrultusunda bu tarifelerin müzakeresi amacıyla gerek kendi kanunundan aldığı genel temsil yetkisi ve gerekse 5846 sayılı Kanun uyarınca Ekim 2009 sonuna kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Uzlaştırma Komisyonu kurulması için başvuruda bulunacaktır. Bu nedenle, söz konusu tarifelere itirazınız olması halinde, bu tarifelerin müzakeresi için oluşturulacak Uzlaştırma Komisyonuna TOBB aracılığıyla başvurmak isteyen üyeleri mizin, a)  Kanun’un 41’inci ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Eser, icra, Yapım       ve   Yayınların kullanılması ve/veya İletilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ’in 4. Maddesi’nde yer alan tanım uyarınca, TOBB adına bağlayıcı nitelikte düzenlenmiş, birer örneği ekli iki ayrı Yetki Belgesi (yetki sınırlarını ve talep edilen indirim oranını gösterir şekilde boşlukları doldurmak ve eklerini iliştirmek suretiyle) ve b) TOBB’a hitaben örneği ekte gönderilen iki nüsha dilekçeyle 20 Ekim 2009 gününe kadar Birliğimize bildirilmesi gerekmektedir. Konu İle İlgili Bilgi ve  İrtibat İçin :
İrtibat: Mustafa METİN – Türkiye Sektör Mecls. Uzmanı
Tel.:0.312.218.24 86,         Faks:0,312.218 24 84, 0,312.219 40 90-91 EKLER:
1- MÜ-YAP, MÜYOBİR, MESAM, RATEM’in 2010 Yılı tarife Listeleri
2- Yetki Belgesi
3- Yetki Belgesi (yetki sınırlarını ve talep edilen indirim oranını gösterir şekilde)
4- TOBB’a Hitaben Dilekçe Örneği

Dosyalar

• Yetki Belgesi (29,23 KB)
  • Yetki Belgesi (yetki sınırlarını ve talep edilen indirim oranını gösterir şekilde) (30,14 KB)
  • TOBB'a Hitaben Dilekçe Örneği (27,06 KB)