TAPDK BELGESİ SÜRE UZATIMI UYARISI

TAPDK Satış Belgeleri Süre Uzatım İşlemi Son Gün 30 Mart 2012

TAPDK tarafından, 2003-2011 yılları arasında düzenlenmiş bulunan ve 31.12.2011 tarihi itibariyle geçerliliğini koruyan satış belgeleri için 2012 yılı süre uzatım işlemi 30 Mart 2012 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14’üncü maddesi gereğince, satış belgeleri için 30 Mart 2012 Cuma günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü ve/veya alkollü içki) satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır. Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8’inci maddesinin beşinci fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir. İlgili düzenleme gereğince, 30 Mart 2012 Cuma günü mesai saati sonuna kadar satış belgesi için süre uzatım işlemini yaptırmamasına rağmen faaliyetine devam etmek isteyen satıcıların yeniden satış belgesi başvurusu yapmaları ve belge almaları gerekecektir. Odamız tarafından yürütülmekte olan TAPDK Belgesi Süre uzatımı işlemi için aşağıdaki belgelerle birlikte 30 Mart 2012 Cuma Günü Mesai Bitimine Kadar Odamıza Başvuru Yapılması Gerekmektedir.

* TAPDK Belge Aslı,
* İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı Aslı (Perakende Satış Belgesi Sahipleri İçin)
* Ziraat Bankasının Herhangi Bir Şubesine, TAPDK Belgesindeki Kurum Sicil Numarasını Belirterek Yatırdıkları Süre Uzatımı Bedeline İlişkin Dekont 2012 YILI İÇİN BELİRLENEN SÜRE UZATIM İŞLEM BEDELLERİ
1-TOPTAN SATICILAR