ULUSLARARSI ARAP SANAYİ FORMU

2035

Uluslararası Arap Sanayi Forumu- 25-28 Mayıs  Doha / KATAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan 10.05.2010 tarih ve 0411/12708 sayılı Uluslararası Arap Sanayi Forumu ile ilgili yazı aşağıdadaır. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun 03/05/2010 tarihli ve KAT/2010-989 sayılı yazısı İlgide kayıtlı yazıda, Uluslararası Arap Sanayi Forumu’nun, Al-İktissad Wal-Aamal Grubu tarafından, Katar Enerji ve Sanayi Bakanlığı, Arap Sanayi Geliştirme ve Madencilik Organizasyonu, Katar Ticaret & Sanayi Odası ve DEİK/Türk-Katar İş Konseyi işbirliğinde, Katar Emiri Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani’nin himayelerinde, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sn.Nihat Ergün’ün katılımlarıyla, 25-26 Mayıs 2010 tarihinde, Ritz Carlton Hotel, Doha/Katar’da düzenleneceği bildirilmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sn. Nihat Ergün’ün katılımcılara yapacakları “Özel Sesleniş” ile onurlandıracakları Uluslararası Arap Sanayi Forumunun, Katar ve diğer Arap ülkeleri Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanları, sanayinin hemen her dalından lider Arap firma ve işadamları, bankacılık ve finans kuruluşları, yatırım ajansları, ihracat geliştirme merkezleri ve dış ticaret uzmanları başta olmak üzere yaklaşık 1.000 katılımcıyı bir araya getirmesi beklenmektedir. Toplantı dilinin Arapça ve İngilizce olacağı Forum ile eşzamanlı olarak, 25-28 Mayıs 2010 tarihinde, Uluslararası Arap Sanayi Fuarının da düzenleneceği bildirilmektedir. 5,000 m² kullanım alanı bulunan Doha Exhibition Center’da yer alacak olan Fuarın, 25-28 2010 Mayıs tarihlerinde tüm Forum katılımcılarına açık olacağı ve fuar katılımcıları için ikili görüşme imkanları sunulacağı ifade edilmektedir. Kayıt işlemlerini takiben gönderilecek olan ikili görüşme formunu dolduran temsilciler için ikili görüşme planlamasının, AIWA-Türkiye tarafından yapılacağı belirtilmektedir. Bilgilerinizi, Türk-Arap ekonomik ilişkilerinin uzun vadede değerlendirilmesini ve yeni ortaklıkların kurulmasını sağlayacağı düşünülen Foruma katılmak isteyenlerin odamızdan temin edecekleri formları doldurarak, katılım teyitlerini 14 Mayıs 2010, Cuma günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e iletmeleri hususunda gereğini rica ederiz DEİK:
Burcu SONSOY  Tel: 0 212 339 50 37   Faks: 0 212 270 37 84
e-posta: bsonsoy@deik.org.tr
kayit formu_TR.doc konaklama bilgileri_TR.doc taslak program_TR.doc