ALTSO’NUN ANTALYA TEMASLARI DEVAM ETTİ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Antalya Protokol ziyaretlerine 26 Eylül 2013 Perşembe günü de devam etti. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve beraberindeki heyet Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdare, Anıtlar Kurulu İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyart etti.
ALTSO Yönetimi bir gün önce de sırasıyla Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Aykut Tanrıverdi, Antalya Defterdarı Hisayet Mat, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akca’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde Alanya’nın mevcut durumu ve il müdürlüklerinden beklenen hizmetler dile getirildi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Mehmet Bacaksızoğlu, Yüksel Kaya, Meclis Üyeleri Ahmet Dayan. Hüseyin Sertgöz, Başkanlıklar Danışmanı Ayhan Önal İle Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Necati Şatana’dan oluşan heyet ilk olarak Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Yusus Kadı’yı ziyaret etti. Heyet burada inşaat sektörüne ilişkin kanuni mecburiyet taşıyan sertifika programları konusunda iş birliği kararı aldı.
Heyet, daha sonra Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Selim Erol’u ziyaret etti. Burada Alanya’daki son gelişmeleri ve yapımı devam eden müdürlük binası ile ilgili görüş ve önerilerde bulundu. Halen Alanya SGK Merkez Müdürlüğü’nün kirasını karşılayan ve bu sayede on binlerce sigortalının Antalya çilesine son veren ALTSO, burada yeni uygulamalar konusunda SGK İl Müdürü Selim Erol’un sunumunu dinledi. SGK İl Müdürü selim Erol Manavgat’ta uygulanmaya başlayan ve kısa süre içinde Alanya’da da uygulanacak online işlemler konusunda bilgilendirildi.
SGK İl Müdürü Selim Erol, kısa bir süre içinde www.antalyasgk.gov.tr adresinden Alanya’daki sigortalıların sadece vatandaşlık numarasını girerek pek çok konuda başvuruda bulunabileceklerini ve randevularını alabileceklerini müjdeledi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, sigortalıların merkez müdürlüğüne gitmeden birçok konuyu internet üzerinden çözebilecek olmasının sevindirici olduğunu ve randevu sistemi ile de beklemelerin önüne geçilecek olmasının da yoğunluğu büyük ölçüde azaltacağını dile getirdi.
Daha sonra Tarım il Müdürlüğü’ne giden Şahin başkanlığındaki heyet burada Alanya’daki tarım uygulamaları ve yeni gelişmeleri değerlendirdi. Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, Alanya’da 11 tane tropikal ürünün yetiştiriciliği konusunda proje geliştirdiklerini söyledi. Bu ürünlerin en kısa sürede ekiminin yapılarak verimlilik ve maliyet gözlemlerinin yapılacağına işaret eden Dallı, bu araştırmalar sonucunda Alanya’da alternatif ürünlerin üretilerek sektörde yeni bir Pazar oluşturulmasının planlandığını dile getirdi.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de tarım sektörünün Alanya için en önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek yapılacak çalışmalarda oda olarak işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Antalya Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Melike Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette Alanya’daki kültürel varlıkların son durumu ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Son olarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay’ı ziyaret eden ALTSO heyeti adına bir değerlendirme yapan Başkan Mehmet Şahin, ilçemize hizmet noktasında tüm kurum ve kuruluşlarla sağlıklı bir iletişim kurulması gerektiğini belirterek; “Ziyaretlerimizde öncelikli hedefimiz Alanya’ya nasıl daha fazla hizmet gelir? Sorusuna cevap aramaktır. Zaten sıkı ilişkilerimiz olan kurumlar ile görüşlerimizi paylaştık. Bu temaslarımızın olumlu etkileri zamanla kendisini gösterecektir. Sağolsun tüm il müdürlerimiz bizimle işbirliği yapmaktan memnun olacaklarını ifade ettiler. Biz de kendilerine hizmet için tüm gücümüzü kullanacağımızı ifade ettik” dedi. Antalya Defterdarı Hidayet Mat ziyaretinin anısına ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e bir plaket takdim etti












