ALTSO AYLIK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

MECLİS TOPLANTISINDA AB PROJESİ MÜJDESİ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası aylık olağan meclis toplantısı 17 Ağustos 2010 günü  Meclis Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında yapıldı. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan toplantıda sürdürülebilir turizm anlayışının ilçemizde benimsenmesi, çevre dostu tesis sayısının artması ve sertifikasyon sistemini gelişmesi amacıyla ALTSO’nun da ortağı olduğu “İntour Projesi” nin  AB Komisyonunda kabul edildiğini açıkladı.

Meclis toplantısında yaklaşık 1 yıl önce ALTSO’nun da proje ortağı olduğu “İNTOUR Projesi” nin kabul edildiğini açıklayan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, proje bedelinin de 800 bin Avro olduğuna işaret etti. Avrupa Komisyonu tarafından açılan, “Eko- İnovasyon Hibe Programı” kapsamında hazırlanan projenin diğer ortaklarının da Hollanda ve İngiltere Seyahat Acenteleri Birliği olduğunu belirten ALTSO Başkanı, Türkiye, İtalya ve Avusturya olmak üzere proje için 3 farklı ülkeden de yerel destinasyon seçildiğini de söyledi. Amacı, turizm sektöründe “Eco Label” olarak bilinen  AB EKO-Yönetim ve Denetim Planı ve AB Eko Etiket Sistemi ile uyumlu, Çevre Dostu bir yönetim ve sertifikasyon sistemini geliştirmek olan bu proje ile çevreci tesisleri ve destinasyonları hazırlamak için Alanya’da çalışma yapılacağını belirten Aydoğan, böylece Avrupa’da yaygınlaşan bu çevrecilik akımına Alanya’yı da dahil etmek istediklerini söyledi.
Aydoğan özetle sürdürülebilir turizm çalışmaları çerçevesinde dünyada artık çevre dostu tesislerin her anlamda tercih edildiğini bu nedenle ilçemizdeki tesislerin de gelişen bu trend içinde yerini alması gerektiğini belirterek şöyle konuştu;”Büyük ve uluslar arası ortakları bulunan projenin Türkiye ‘deki çalışmalarını koordine edecek tek ve yetkili kuruluş ALTSO olarak seçilmiştir. “Eco Label” sisteminin pekiştirilmesi ve sürdürülebilir turizm anlayşının ilçemizde benimsenmesi ve daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Projeyi daha iyi anlatmak için Alanya’da bir adet toplantı ve iki de çalıştay yapacağız” diye konuştu  Öte yandan toplantıda dilek ve öneriler bölümünde de bazı tur rehberlerinin turistlere yanlış bilgiler verdiği şeklindeki görüşler ifade edildi ve bu konuda geçtiğimiz haftalarda odanın görüşlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı. Toplantının son bölümünde Alanyaspor 2010 – 2011 futbol sezonu kombine kartlarının satışı konusunda meclis üyelerinden destek isteyen ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, “Tüm meclis üyelerimizden ricamız ekonomik sıkıntı içindeki Alanyaspor’a en azından kombine kart alarak destek olmalarıdır. Kartlar sadece 100 TL’dir ve lig ve kupa maçları da bu kart ile  izlenebilecektir. Lütfen hem siz ve hem de çevrenizin desteğini bekliyoruz” dedi.