ALTSO’NUN GELENEKSEL İFTARINA YOĞUN İLGİ

1977

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve bu yıl da 6.’sı düzenlenen iftar organizasyonuna binlerce kişi katıldı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) geleneksel 6. İftar organizasyonu Oba Olive Garden’da gerçekleştirildi. İftara, onur konuğu olarak katılan Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra; Alanya protokolü, oda ve dernek başkanları, şehit ve gazi yakınları, yerleşik yabancılar, ALTSO Yönetim ve Meclis üyeleri, binlerce ALTSO üyesi ve yerleşik yabancılar katıldı.

İftarda bir konuşma yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Dijital Turizm Zirvesi, İskandinav Büyükelçilerin Alanya ziyareti, Alanya’ya kazandırılan coğrafi işaretler gibi çok önemli konularda açıklama yapan Başkan Şahin, “Sayın Bakanımız her zaman olduğu gibi bizi şereflendirdi. Bu Alanya’ya verdiği önemi gösteriyor. Biz çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. İlk yıllarımız çok sıkıntılıydı. Globalde krizler vardı. Ancak bu yıl daha iyi olacak. Sezona çok iyi başladık. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya’ya gelmesi Alanya’nın marka değerini yükseltti. Ayrıca turizmde de daha da ileriye gitmesini sağlamıştır. Ben bizlere her zaman destek olan Sayın Bakanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bir yıldır ne yaptık? Toparlanma süreci yaşıyoruz. Alanya’da Dijital Turizm Zirvesi yaptık. Alanya’da Nordik Zirvesi oldu. 4 tane büyükelçimizi Alanya’mızda ağırladık. Çok memnun ayrıldılar. Bunda da sayın bakanımızın desteğini göz ardı edemeyiz. Geçen yıl avokado ve muşmulanın patentini alacağız dedik. Başardık. Antalya’da 5 tescili yapılmış ürün vardı.  2’sini biz aldık. Bir ilki başardık. İlki başarmaktan ve tüm Ticaret Odalarına örnek olmaktan gurur duyuyoruz. Alanya’mıza hayırlı olsun.
Aralık ayında Sayın Bakanımızın önerileri ile fahri konsolos oldum. Burada da boş durmadık.  Burada şehrin dinamikleri ile toplantılar yaptık. Eğitimde de çalışmaya devam ediyoruz. Biz çok şov peşinde olmadık. Daha okulumuzun açılışını yapmadık. AHEP’in araç ihtiyacını karşıladık. Alanya’mızda 2 tane üniversite var. Başka hiç bir ilçe yok böyle. Hem Vakıf Üniversitesi hem ALKÜ devlet üniversitemiz. ALKÜ’yü cumhurbaşkanımıza onaylatırken sayın bakanımız dosyayı kendisi takdim etmişti. O fotoğrafı da ben hem ALTSO’da ki makamımda hem de kendi ofisimde gururla taşıyorum” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ŞAHİN’E TEBRİK

Başkan Şahin’den sonra söz alan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise her yıl iftar düzenleyen ve Alanya’nın her kesimini birleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i tebrik etti. İftarda şehit yakınları ve yerleşik yabancıların da olmasından dolayı Başkan Şahin’e ve ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür eden Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada bir de doğalgaz müjdesi verdi.

Çavuşoğlu,  “Bu sofra etrafında her yıl toplanıyoruz. Alanya sevdamız ortak paydamız. Alanya artık Türkiye’nin her köşesinden gelinip, tercih ettiği bir şehir.  Alanya farkı ülkelerden gelip yerleşen dostlarımız da şehridir. Alanya artık hepimizin. Alanya büyüyen bir şehir. Alanya’nın sorunlarını ve ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki süreçte el ele beraber Alanya paydasında hep birlikte çalışarak Alanya’yı hak ettiği yere birlikte getirelim. Hizmet için çok çalışıyoruz. Türkiye’de 4,5 yıl bir seçim olmayacak. Alanya’yı hak ettiği noktaya birlikte getirelim. Alanya Belediyemize destek vereceğiz. İki üniversitemiz var, onlara sahip çıkalım. Üniversiteler şehirle bütünleşmeli. Üniversitelerimizin şehre katkılarını hissetmeye başladık. 2 yıldır turizm sektörü gelişiyor. Mani olmazsa önümüzdeki yıllarda Türkiye gelen turist sayısı giderek artacak. 70 milyon turist 70 milyar dolar olarak 2023 hedeflerimizi güncelledik. Alanya’nın bundan faydalanması gerekiyor. Yakın zamanda doğalgaz gelecek, Enerji Bakanımız Alanya’ya programa aldığını söyledi. İnşaat sektörünün canlanmaya başladığını görüyoruz” diye konuştu.

ALTSO’NUN GELENEKSEL İFTARINA YOĞUN İLGİ