Foto Galeri

HAVALİMANINDA MAHSUR KALAN AİLENİN İMDADINA BAŞKAN ŞAHİN YETİŞTİ

HAVALİMANINDA MAHSUR KALAN AİLENİN İMDADINA BAŞKAN ŞAHİN YETİŞTİ

Elektronik vize uygulamasının olmaması sebebiyle Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda mahsur kalan İsveçli ailenin imdadına ALTSO Başkanı Mehmet Şahin yetişti. Başkan Şahin, Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek sorunun kısa sürede çözülmesini sağladı.

Başkan Şahin ülkemizde sadece 3 havalimanında uygulanan sistemin Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda da uygulanması için harekete geçtiklerini açıkladı.
Başkan Şahin’in devreye girmesiyle İsveç’e geri gönderilmekten kurtulan İsveçli aile 12 Ekim 2015 Pazartesi günü Başkan Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.  Ziyarette Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker’de yer aldı.

İsveç’ten ilçemize tatile gelen Firas Kunda ve ailesi Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda Elektronik Vize uygulamasının olmaması sebebiyle havalimanından ilçemize giriş yapamadı. Yetkililerin 2 gün havalimanında kaldıktan sonra ilk uçakla ülkesine geri dönmesi gerektiğini söyleyen aile büyük panik yaşadı. Havalimanında mahsur kalan aile Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker’le temasa geçerek, yardım istedi. MÜTBİR Başkanı Küçüker’de, konuyla ilgili olarak ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i bilgilendirdi.

ŞAHİN: “BAKANIMIZ ÇAVUŞOĞLU’YLA TEMASA GEÇTİK”

İsveçli ailenin havalimanında mahsur kaldığından MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker vasıtasıyla haberdar olduğunu açıklayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Başkanımız Küçüker ile konuyu görüştükten sonra, ilgili bürokratlarla konuştum. Ama gördük ki Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda elektronik vize bankosu olmadığı için yasal engel vardı. Bunun ardından Göç İdaresi’nden yetkilerle görüştük ve Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’yla temasa geçtik. Bakanımız sağolsun yoğun gündeminin içinde bizim sorunumuzla ilgilenerek Göç İdaresi Genel Müdürü’ne gerekli talimatı verdirdi. Çok şükür arkadaşlarımız başka bir sorun yaşamadan Alanya’mıza giriş yapmalarını sağladık” dedi.
ŞAHİN: “BAKANIMIZDAN SÖZÜ ALDIK”

Elektronik vize uygulamasının ülkemiz açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Elektronik vize uygulaması ülkemizde sadece üç havalimanında uygulanıyor. Ama bakanımızdan bunun sözünü aldık.  Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na da hızlı bir şekilde elektronik imza bankosunun kurulması konusunda bakanımız Ulaştırma Bakanlığı’yla temasa geçti. Yani talimat verildi. Ben bugün nezaket ziyaretlerinden dolayı İsveçli ailemiz ile MÜTBİR Başkanımız Mustafa Küçüker’e ve konuyla yakından ilgilenen Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim” dedi.
KÜÇÜKER: “AİLE MAĞDUR OLDU”

İsveçli ailenin elektronik vize konusunda büyük mağduriyet yaşadığını belirten MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, “Olayı haberdar aldıktan sonra hemen ALTSO Başkanımızla temasa geçtik ve yardım istedik. Başkanımızda gerekli temasları Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirerek, İsveçli ailenin mağduriyetini giderdik. Daha önce de böyle sorunlar yaşanmış. İnşallah Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na elektronik vize uygulamasının gelmesiyle bu sorunlar ortadan kalkacak. Ben Başkanımız Mehmet beye ve Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na sorunu kısa sürede çözdükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

İsveçli Firas Kunda’da ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e, MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker’e ve Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Foto Galeri