Foto Galeri

LETONYA BÜYÜKELÇİSİ BAŞKAN ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ederek, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Büyükelçi Elferts ayrıca ALTSO’nun Kasım ayında Letonya’ya gerçekleştireceği iş gezisinin işbirliği yazısını da Başkan Şahin’e takdim etti.

Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz’da yer aldı.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 25-28 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri KOSGEB Destekli Letonya İş Gezisi’ne dikkat çekti.

Başkan Şahin, SCHENGEN ülkelerinin büyükelçileriyle sık sık bir araya geldiklerine vurgu yaparak,
“Büyükelçilerimizle sık sık görüşerek, üyelerimize mevzuat çerçevesinde vize kolaylığı talep ediyoruz, vize desteği istiyoruz. Sağolsun büyükelçilerimiz de talebimiz doğrultusunda büyük ölçüde Alanya’daki iş adamlarımıza vize kolaylığı sağlıyor. Tabii ki burada Dışişleri Bakanımızın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Alanyalı olmasının büyük katkılarını gördük. Büyükelçilerimizle beşeri ilişkileri geliştirmemiz sayesinde iş adamlarımızda uzun süreli vize imkânına sahip oldu” dedi.

ŞAHİN: “23 TANE KOSGEB DESTEKLİ İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİK”

Göreve geldikleri 2013 yılından bu yana 23 tane KOSGEB destekli iş gezisi düzenlediklerini ifade eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Bu yıla kadar düzenlediğimiz KOSGEB destekli iş gezilerinde KOSGEB iş gezisi masrafının yüzde 50’sini karşılıyordu. Şimdi bu rakam yüzde 60’a çıktı. Yani gezi maliyetinin yüzde 60’ını KOSGEB ödeyecek, yüzde 40’ını geziye giden iş adamımız ödeyecek” dedi.

25 Kasım’da başlayacak Letonya Riga iş gezisi hakkında da bilgiler veren Başkan Şahin, “Kasım ayında yapacağımız Letonya Riga iş gezisiyle ilgili sayın büyükelçiye bir yazı yazmıştık. Bu iş gezisini fahri konsolosumuz Nurkan Şaşmaz  ile birlikte organize ediyoruz. Sağ olsun büyükelçi nezaket göstermiş, işbirliği yazısını bize getirmiş.  İnşallah bu proje ortak projemiz olacak. Tahmin ediyorum 50 kişilik bir iş adamı grubuyla Letonya’ya ziyaret gerçekleştireceğiz. Eğer talep çok gelirse ikinci bir iş gezisi düzenleyeceğiz. 50 kişiye geçerse grup bazında sıkıntı oluyor. Bunun için 50 kişi ile sınırlı tutarak hem üyelerimize uzun süreli vize alacağız hem de Riga’ya iş gezisini düzenlemiş olacağız.  Büyükelçimize tekrar bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKELÇİ ELFERTS: “ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts ise Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etmekten onur duyduğunu söyledi. Başkan Şahin’le ilk tanıştıklarından bu yana gerek resmi, gerekse dostane olarak iletişim içinde olduklarını belirten Büyükelçi Elferts, “Başkan Mehmet beye bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ederim. ALTSO’nun Kasım ayında Letonya’ya yapacağı iş gezisine büyükelçilik olarak bizde partner olduk. Kendilerine elimizden gelen desteği verip, kendilerine eşlik edeceğiz. Oradaki programın mükemmel olması için her türlü çabayı göstereceğiz. Başkan beye de bizleri kabul ettiği tekrardan çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Şahin, ziyaretin sonunda Büyükelçi Elferts’e muz ürünlerinden yapılmış bir paket de takdim etti

Foto Galeri

LETONYA BÜYÜKELÇİSİ BAŞKAN ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ