ODAMIZ AYLIK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

YÜKSEKÖĞRENİM APART YURTLARI PROJESİ TANITILDI Odamız aylık olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ayın yönetim kurulu faaliyetleri oy birliği ile ibra edildi. Toplantıda bir de ilçemiz eğitim hayatını yakından ilgilendiren “Yükseköğrenim Apart Yurtları” projesi ilk kez anlatıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan toplantının açılış konuşmasına 2011 yılından beklentilerini ve temennilerini dile getirerek başladı. Daha sonra aylık yönetim kurulu faaliyetlerinden söz eden Aydoğan, ALTSO’nun da organizasyonunda yer aldığı Galatasaray – Hannover’96 takımlarının maçını ve bu maçın ilçemiz tanıtımına yaptığı önemli katkıları değerlendirdi. 58 Ülkede yayınlanan karşılaşmanın ilçemizin spor turizminde daha fazla  söz sahibi olması gerektiğini de gösteren Aydoğan, Oba’daki Alanya Şehir Stad inşaatının bitmesindeki emeği nedeniyle AKPM Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Organizasyona emeği geçen başta Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, Oba Belediyesi ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne de teşekkür eden Aydoğan, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yalçın’ın da katkılarının takdire değer olduğunu ifade etti. Halkbankası ile Alanya Ticaret Odası işbirliğinde oda üyelerine yönelik ALTSO Logolu “Halkcard” çalışmasına da başlandığına değinen Aydoğan, bu kartlardan elde edilen bir kısım gelirle ilçemiz yükseköğrenime katkı yapılacağını hatırlattı.

06-09 Şubat 2011 tarihleri arasında ALTSO ve Start Fuarcılık işbirliğinde gerçekleşecek olan Turizm ve Ticaret Fuarı konusuna da değinen ALTSO Başkanı, Alanya için bir ilk olacak fuara ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve fuarda yer almak isteyen firmaların başvurularının alınmaya devam ettiğini söyledi. Alanya’nın ilk fuarı olacak organizasyona Alanya Kestel Beldesi’nde bulunan “ALANYA PARK” ev sahipliği yapacak. ÖĞRENCİ YURDU PROJESİ
ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ilçemiz yükseköğrenim hayatına yenilik getirecek önemli bir çalışmanın da startını verdiklerini söyledi. Gelecek yıl ilçemizde 4 bine yakın öğrencinin olacağını hatırlatan Aydoğan, A.Ü.Alanya İşletme Fakültesi ve  ALTİD işbirliğinde “Yükseköğrenim Apart Yurtları”  projesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Bu kurumların işbirliğinde gerçekleştirilecek yapılanma sayesinde öğrenci velilerinin daha büyük güvenle çocuklarını ilçemize göndereceklerine işaret eden Aydoğan, yükseköğrenime katkılarının 2011’de de devam edeceğini söyledi. Söz konusu proje gereği belirlenecek apart otellerin istenilen standartlarda öğrencilere yurt olarak tahsis edileceğini söyleyen Aydoğan, kış döneminde boş kalan bir çok turistik yatağı da bu şekilde değerlendirmeyi planladıklarına dikkat çekti.