Dosyalar

ODAMIZ MECLİSİ AYLIK TOPLANTISI YAPILDI

KONAKLI KONGRE MERKEZİ BİNA İNŞAATINA DESTEK Odamız Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda geçtiğimiz bir ayın yoğun geçen yönetim kurulu faaliyetleri ibra edildi. Toplantıda Konaklı’da yapımı süren Kongre Merkezi binası için de 200 Bin TL yardım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Meclis Başkanı Mustafa Tuna’nın başkanlık ettiği toplantıda Akdeniz Üniversitesi, Konaklı Belediyesi ve Odamız işbirliğinde geçtiğimiz ay protokolü imzalanan Konaklı Kongre Merkezi inşaatına 2010 yılında 90 bin ve 2011 yılında 110 bin TL olmak üzere toplam 200 Bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan, Alanya ekonomisinin çehresini değiştirecek olan bu proje için yaklaşık 1 yıldır Akdeniz Üniversitesi ve Konaklı Belediyesi işbirliğinde çalışmaların devam ettiğini, geçtiğimiz ay imzalanan protokolle de bu çalışmanın resmiyet kazandığını hatırlattı. Kaba inşaatı hemen hemen tamamlanmış olan Kongre Merkezi olarak kullanılacak binada inşaat çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Aydoğan, binanın en kısa sürede hizmete açılmasının şehrin menfaatine olduğunu söyledi. Aydoğan, “Binanın erken tamamlanması ve biran önce ilçemizin kongre turizmine açılmasını istiyoruz. Bu manada meclisimizin takdir edeceği oranda yardım yapılması şehrimizin geleceği açısından önem taşımaktaydı. Ben bu konuda hassasiyet gösteren tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Aydoğan geçtiğimiz ayın yoğun geçen çalışmaları hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. Oda Başkanımız,  bayram nedeniyle ilçemize gelen Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile yaptıkları görüşmelerde özellikle Gazipaşa Havalimanı’nın büyük gövdeli uçakların inmesi için çalışmaların biran önce tamamlanması gerektiğini önemle vurguladıklarını ve yine ilçemizi ilgilendiren yabancıya mülk satışı gibi konularda da kendilerine bilgi verdiklerini söyledi. ALTSO ev sahipliğinde geçtiğimiz ay içinde birbirinden önemli çalışmaların da gerçekleştiğini belirten Aydoğan, “Turizmde Travel Life Sürdürülebilir Turizm Sistemi Semineri, Hacettepe Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü Türkiye Amerikan Etüdleri Derneği’nin üç gün süren Semineri, Sigortacılık Bilgilendirme Toplantısı, Türk Halı ve Düz Dokumacılığı Sempozyumu, TOBB Okul Yardımları, Tarımda Yeni Fırsatlar Paneli gibi organizasyonlara da destek verdik” dedi.

Toplantının son bölümünde eğitim, turizm ve ulaşım konularında da çeşitli görüşler masaya yatırıldı. Bankalar ve TEDAŞ ile ilgili abonelerin yaşadığı sorunlara ilişkin araştırma yapmak üzere de birer komisyon kurulmasına ve bu komisyonların gelecek toplantıda elde ettiği bilgileri meclis üyeleri ile paylaşmasına karar verildi.  * ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ…

Dosyalar

• ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ... (1,14 MB)

ODAMIZ MECLİSİ AYLIK TOPLANTISI YAPILDI