Foto Galeri

ODAMIZIN BELDE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

ODAMIZ KESTEL, MAHMUTLAR, KARGICAK VE DEMİRTAŞ’DAYDI Odamız Yönetim Kurulu, beldelerdeki oda üyeleri ile buluşma toplantılarına 03 Mayıs 2011 Salı günü “Mahmutlar-Kestel-Kargıcak” ve Demirtaş’dan devam etti.

Odamız Yönetim Kurulu, beldelerde faaliyet gösteren Oda Üyelerine oda çalışmalarını anlatmak, onların sorunları ile görüş ve önerilerine dinlemek amacıyla planladığı toplantılara 03 Mayıs  2011 Salı günü “Mahmutlar-Kestel-Kargıcak” ve Demirtaş’dan devam etti. Mahmutlar, Kestel ve Kargıcak Beldelerinde müşterek yapılan toplantı saat 14:00’da Mahmutlar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti. ALTSO Yönetimi ardından Demirtaş’ta Zeytun Cafe’ye geçerek bu beldeki üyeleri ile bir araya geldi.. Toplantılara bu beldelerin belediye başkanlarının da katılarak ALTSO üyelerinin sorunlarını dinledi ve görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan,  öncelikle kış turizmini canlandırmak ve ekonomik hareketliliği 12 aya yaymak amacıyla yürüttükleri çalışmalardan söz etti. Aydoğan bu konuda Akdağ kayak Merkezi, Spor Turizmi, Yükseköğrenimin ilçemizde yaygınlaşması ve Kongre Turizmi konularındaki yönetim faaliyetlerini dile getirdi. “Akdağ Kayak Merkezi’nin açılmasıyla Alanya ekonomisi kış döneminde de hareketlenecek. Başta Golf turizmi olmak üzere futbol ve daha birçok spor dalı için tesislere ihtiyaç var. Bunun için siyasilerimizin de desteği ile çalışmalar yapıyoruz” diye Aydoğan; “Gol sahaları için yerler belirlendi.  25 binlik haritanın üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Golf, sağlık, spor ve kayak turizmi için bölgeye gelen turistten kişi başı 5 bin dolara varan girdi sağlanırken, bugünkü kıyı turizminden kişi başı ortalama 450 dolar girdi sağlanabiliyor. Bu dallarda tesislerin hizmete girmesiyle, yazın kazanan, kışın tüketen bir toplum olmaktan kurtulacağız” dedi. Daha sonra söz alan oda üyeleri beldelerindeki sorunları dile getirerek belediye başkanlarından çözüm talep ettiler. Bir rent a car işletmecisi kayıt dışı çalışan kişilerin sektöre darbe vurduğunu söylerken, emlakçı ve inşaatçılar da önüne gelen herkesin devlete tek kuruş vergi ödemeden daire satışı yapmasını eleştirdi. Mahmutlar Beldesi’nin mobesa kameraları kurularak asayiş bakımından kontrol altında tutulmasını da talep eden ALTSO Üyelerinin bu talebine Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik;  çok yakında mobese sisiteminin kurulması için ihale açılacağını müjdeledi. “DEMİRTAŞ YETIRIMCI BEKLİYOR” Odamız Yönetimi daha sonra Alanya’nın en doğudaki beldesi olan Demirtaş’a geçti. Burada bir kafede sohbet toplantısı halinde geçen görüşmelere Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras da katıldı. Aras, beldelerine yatırım yapması için iş adamlarını bekledklerini, belediye uhdesindeki bir çok arazinin yatırıma açık olduğunu söyledi.
Projelerinden de söz eden Aras, Antalya Valiliği’nden aldıkları destek ile beldede bir “Av Müzesi” oluşturmak istediklerini de ifade ederek; “Bu müzeözellikle Sapadere Kanyonu’nu görmek için beldemize gelecek olan turistleri ve av meraklılarının ziyaretçi akınına uğrayacak. Müzenin yanına ayrıca bir atış poligonu kurmak istiyoruz. Bunun için de bir yatırımcı çıkması halinde yap-işlet-devret modeliyle bir belediye arazisini kullandırmaya hazırız. Bu atış poligonunu av müzesinin yanına kurarsak av meraklıları için çok önemli bir tesisi hayata geçirmiş olabiliriz. Bu nedenle iş adamlarımızı beldemize bekliyoruz” dedi. Aras son olarak, ulaşım sorununa dikkat çekti. Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, “Ulaşım sorunu nedeniyle Demirtaş halkı Alanya merkeze gitmekte sıkıntı yaşıyor. Özellikle merkezde okuyan öğrencilerimiz mağdur. Çevre yolunu kullanarak Alanya’ya ulaşımı daha kolay bir hale getirebiliriz. Bu konuda ALTSO’nun desteğini bekliyoruz” dedi.
MUZ HALİ KURULSUN
Öte yandan OdamızO Tarım Komisyonu Başkanı Namık Şenli Alanya’daki hallerin birleştirilmesi konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında belde üyelerini bilgilendirdi. Batı beldelerinde ortak bir hal kurmak için çok önemli çalışmalar yaptıklarını ama orada bulunan iki beldenin yer konusundaki ihtilafı yüzünden bu projenin bir süreliğine durduğunu söyledi. Şenli, doğuda da özellikle Demirtaş’da bir Muz Hali kurulması gerektiğine dikkat çekerek, “Alanya’nın muz üret,iminin büyük bir bölümünü Demirtaş beldesi karşılıyor. Gazipaşa’da buraya çok yakın. Şayet mevcut hale ek olarak bir muz hali kurulursa çok büyük yararlar sağlar. Ayrıca doğuda modern bir hal kurulmalı. AB Standartlarında, sarartma tesislerinin de yine AB normlarında olduğu bir hal ile ihracatçının dikkatini buraya çekebiliriz” dedi. ALANYA EKONOMİSİNİN YÜZDE 35’İ TARIM SEKTÖRÜNDEN Alanya’da sadece turizm değil tarımın da büyük önem taşıdığını dile getiren Oda Başkanımız Kerim Aydoğan ise  “Alanya’nın ekonomik girdisinin yüzde 35’i tarımdan sağlanmakta. Doğuda modern bir hal yapılması konusunda çalışmalar var. Bugün itibariyle ihracatçı, hallerimiz dağınık olduğundan Antalya’yı tercih ediyor. Bu da ekonomik girdilerimizin düşmesine neden oluyor” dedi.

Foto Galeri

ODAMIZIN BELDE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR