Photo Gallery

ODAMIZIN YÜKSEKÖĞRENİME DESTEĞİ BİTMİYOR

2360

BİR DESTEK DE VAKIF ÜNİVERSİTESİ’NE Eğitimde bölgemizin öncü kuruluşlarından biri olan Odamızın gerçekleşen aylık olağan meclis toplantısında ilçemizde kurulması yönünde çalışmaları bulunan Devlet Üniversitesi’nden sonra Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesi’ne de destek geldi.

Odamız Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Kaymakam Hulusi Doğan’ı ağırladı. Toplantıda kuruluş süreci devam eden Hamdullah Emin Paşa Vakfı Üniversitesi’ne de tam destek çıktı. Bilindiği üzere Odamız ilçemizde yüksek öğrenimin yaygınlaşması için verdiği büyük mücadelede daha önce de yine hazırlıkları devam eden Devlet Üniversitesi için taşın altına elini koymuştu. CEZİRİOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Mart ayı meclis toplantısının açılışı Meclis Üyesi Emin Cezirioğlu’nun ani rahatsızlığı nedeniyle hüzünlü başladı. Geçtiğimiz ayki yönetim faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, halen Antalya’da Medical Park Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam mücadelesi veren Cezirioğlu’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aydoğan, geçtiğimiz Pazar günü Cezirioğlu’nu hastanede ziyaret ettiğini ve oda meclisi adına ailesine şifa dileklerini ilettiklerini söylerken: “Hayat dolu, başarılı bir iş adamı olan Emin Cezirioğlu’nun en kısa sürede iyileşerek aramıza dönmesini umut ediyoruz” dedi. Daha sonra Kaymakam Hulusi Doğan Toplantıya iştirak ederek ilçemizde kurulma çalışmaları devam eden ve geçtiğimiz günlerde YÖK’de sunumunu yaptıkları Hamdullah Emin Paşa Vakfı Üniversitesi konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. DOĞAN: “BU IŞIĞI ALTSO YAKTI”
Konuşmasına ilçemizdeki göreve başladığı ilk günlerde Odamız tarafından kendisine sunulan rapordan söz ederek başlayan Doğan: “Odanızın verdiği ilk raporda ilk raporda Alanya’da bir devlet ve bir de vakıf üniversitesi kurulması yönündeki düşünceleriniz vardı. Yani benim yüksek öğretimin ilçemizde yaygınlaşması konusunda ilk bilgi sahibi edindiğim kurum Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Sizin varlığınız, desteğiniz olmadan bizlerin çok fazla ileriye gitmesi mümkün değildir. Ben bu çalışmalara önderlik yaparken arkamda sizlerin desteğini hissediyorum. Bu manada sizlerden bu çalışmaya destek vermenizi, kendi projenize sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu konuda da zaten şüphem yok. Sizin eğitime verdiğiniz katkıların ne kadar büyük olduğunu da biliyorum”dedi. Kaymakam Doğan’ın ardından söz alan Oda Başkanımız Kerim Aydoğan ise, Vakıf Üniversitesi fikrine de en az devlet üniversitesi kadar önem ve değer verdiklerini hatırlattı. Aydoğan, gelecek bütçe döneminde imkanların yettiği ölçüde bir fakülte binası yapılması konusunda meclis üyelerinin desteğini istedi. Bu isteğe olumlu yanıt veren meclis üyeleri oy birliği kabul etti.

Bilindiği üzere Odamız daha önce de ilçemizde kurulması için çaba verilen Devlet Üniversitesi için de 1 fakültenin kurum olarak, 1 fakültenin meclis üyelerinin desteğiyle 2 fakültenin de Başkan Kerim Aydoğan ve Meclis Üyesi Kerim Taç tarafından olmak üzere toplam 4 fakülte sözü vermişti. AYDOĞAN AYLIK FAALİYETLERİ ANLATTI
Daha sonra geçtiğimiz ay gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi aktaran Aydoğan: “TOBB tarafından oluşturulan Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler il kurulları seçimlerinin ardından İl Kadın Kurulu Başkan Yardımcılığına,  Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Baba Haboğlu, ile Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığına da meclis Üyemiz ve Odamız Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Mehmet Akif Türktaş seçilmişlerdir.Kendilerini şahsım ve odamız adına tebrik ediyor; görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Aydoğan; Tarım sektörünü yakından ilgilendiren Hal Yasası’nın kabul edildiğini söylerken bu konuya ilişkin düşüncelerini de şöyle ifade etti:  “Bölgemizi de yakından ilgilendiren ve kamuoyunda “Hal Yasası’’ olarak da bilinen sebze ve meyve ticaretine yeni kurallar getiren 5957 Sayılı Sebze Ve Meyveler İle Yeterli Arz Ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı TBMM’nin 11 Mart 2010 tarihli oturumunda yapılan görüşmelerin ardından kabul edilerek yasalaştı. Bu konu odamızın uzun süredir gündemini meşgul eden bir süreçti. Özellikle hallerin dağınık olmasının sakıncaları konusunu ve bunların birleşmeleri gerektiği konusunu sürekli dile getirdik. Ancak ne yazık ki, bu alanda tam bir birlikteliği sağlayamadık. Ancak yasalaşan bu tasarıya göre, bölgemizde faaliyet gösteren tüm toptancı hallerinin hiçbirisi yasada belirtilen asgari şartları taşımamaktadır. Faaliyetlerine devam edebilmeleri için mevcut fiziki şartlarını en geç üç yıl içinde yasaya uygun hale getirmeleri gerekmektedir. bu sorunların çözümü için bölgemizdeki toptancı hallerinin yeni mevzuatta belirlenen şartlara uygun yeni bir projenin hayata geçirilmesi artık bir zaruret halini almıştır. Oda olarak bu çalışmaya her zaman olduğu gibi bu gün de her türlü desteği vermeye de hazırız. TARIM FUARINA DAVET
Oda Başkanımız konuşmasında; “Odamız öncülüğünde 18-20 Mart 2010 tarihinde Antalya Expo Center’de yapılacak olan “Fresh Antalya” fuarına katılacağız. Bu konuda yürütülen hazırlıklar son aşamaya geldi. Odamız adına yönetim kurulu üyemiz Namık Şenli ile 2. meslek komitesi üyeleri çalışmaları yürütmektedir. Alanya Markası ile katılacağımız söz konusu fuara ilçemiz tarım sektör temsilcilerini de bekliyoruz. Hedefimiz her alanda olduğu gibi ilçemiz tarım sektörüne de katkı yapmak” dedi.

Aydoğan toplantının açılış konuşmasında ayrıca: “Akdağ Kayak Merkezi ile ilgili yapılan çalışmalar, Odamıza geçtiğimiz ay ziyaret gerçekleştiren Vali Alaaddin Yüksel ile yapılan görüşmeler, eğitim çalışmaları, Alanya L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda oda adına açılan mesleki eğitim atölyeleri konusunda da meclis üyelerini bilgilendirdi. Yönetim kurulu Üyesi Kerim Balıktay Oda olarak katıldığımız Almanya’nın Essen Şehrinde gerçekleşen Reise Camping Fuarı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.




Photo Gallery

ODAMIZIN YÜKSEKÖĞRENİME DESTEĞİ BİTMİYOR