Dosyalar

KOSGEB VE BAKA DESTEKLERİ ALTSO’DA ANLATILDI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) işbirliğinde, ALTSO ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Sanayi ve Teknoloji Antalya İl Müdürü Ömer Ersoy, ALTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, BAKA Alanya Temsilcisi Oğuzhan Ataman, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

PAŞAOĞLU: “İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu, ALTSO’nun KOSGEB temsilciliğini uzun yıllardır yürüttüğünü ifade ederek, KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen ve devam eden çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Paşaoğlu, “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üreten, imal eden, her alanda ticaretin içinde yer alan firmalarımız ile devletimizin kurumları arasında köprü olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugün de kıymetli firma temsilcilerimizi Baka Genel Sekreterimiz, KOSGEB İl Müdürümüz ile Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz ile bir araya getirmekten mutluluk duyduk.
KOSGEB ile uzun yıllardır önemli toplantılar düzenleyip, yurt dışına fuarlar gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de aynı işbirliğini BAKA ile yapacağımızdan hiç şüphemiz yok. Ben bugün buraya gelerek firmalarımızı bilgilendiren Kıymetli Genel Sekreterimiz ile Değerli Müdürlerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ERKIŞ: “ASLAN PAYI ALTSO’NUN”

KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış ise ALTSO ile işbirliği çerçevesinde önemli toplantılar düzenlediklerini belirterek, KOSGEB temsilciliğinin de ALTSO’da başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

ALTSO aracılığıyla Alanya’da binlerce kişiyle iletişime geçtiklerini ve destek verdiklerini vurgulayan Erkış, “Alanya’da yaptığımız bütün çalışmalarda aslan payı ticaret odamızındır. ALTSO bizim ciddi bir partnerimizdir. Özellikle son bir yıl içinde yurt dışında gerçekleştirilen çok sayıda fuara ALTSO öncülüğünde, KOSGEB desteğiyle iş gezisi düzenledik. ALTSO Başkanımız Eray beye ve tüm yönetimine çok teşekkür ederim” dedi.

GÜLER: “ALTSO İLE GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI DÜZENLEDİK”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendiren BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ise ALTSO sponsorluğunda gerçekleştirilen Girişimcilik Yarışması ile Ajans Destekleri, Yatırım Destek ve Tanıtım, Planlanan ve Başlayan Faaliyetler gibi konularda katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardı.

2022-2023 Yılı Antalya İline Sağlanan Destekler ile ilgili de konuşan Güler, “Antalya’da 2022-2023 yıllarında 2 program ile toplam 29 firmaya 40 milyon TL destek verdik. Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ise Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Teknolojileri Kuluçka Merkezi, ATSO Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Antalya Teknokent Yapay Zeka Ve Oyun Teknolojileri Alanında Hızlandırma Programı Konyaaltı Kuluçka Merkezi projelerini gerçekleştirdik” diye konuştu.

ERSOY’DAN ALTSO’YA TEŞEKKÜR

Sanayi ve Teknoloji Antalya İl Müdürü Ömer Ersoy ise yaptığı konuşmada ALTSO’ya organizasyon için teşekkür ederek, Uygulamalı Kobi Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (MODEL Fabrika) başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği desteklerden bahsetti.

BAKA Alanya Temsilcisi Oğuzhan Ataman da toplantıda BAKA destekleri ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

EK: BAKA Alanya Temsilcisi Oğuzhan Ataman’ın sunumu için tıklayınız.

EK

• BAKA SUNUM (15,87 MB)