6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU’NUN GEÇİCİ 13. MADDESİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda şu görüşlere yer verilmiştir: “17 Mayıs 2020 tarihli ve 31130 sayılı Resmi Gazete’de 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Geçici 13’üncü Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ yayınlanmıştır.

Bu tebliğde sermaye şirketlerinin, 30.09.2020 tarihine kadar 2019 yılı net dönem karının yalnızda yüzde yirmi beşinin nakden dağıtımına karar verilebileceği, geçmiş yıl karları ve serbest yedek akçelerin dağıtıma konu edilemeyeceği düzenlenmektedir. Devlet il özel idaresi, belediye, köy ile diğer kamu tüzel kişilerinin ve sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait fonların, doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin Tebliğ dışında olduğu düzenlenmektedir. Ayrıca bu düzenlemenin istisnaları ve bu istisnalardan yararlanabilmesi için Bakanlıktan uygun görüş alınması gerektiği düzenlenmektedir. Tebliğin yer aldığı Resmi Gazete linki aşağıda yer almaktadır.“

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

LİNK: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/05/20200517-7.pdf