GÜZELLİK UZMANI VE KUAFÖRLÜK MESLEKLERİNDE MESLEKİ YETERLİLİK SINAV DUYURUSU

Odamız ile Leyla Akademi işbirliğinde Kaynes Belgelendirme Kuruluşu aracılığıyla Alanya’da gerçekleştirilmek üzere Kişisel ve Toplumsal Hizmetler Sektöründe aşağıdaki mesleklerde Uluslararası geçerliliğe sahip Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları açılacaktır.

• Güzellik Uzmanı (Seviye 4)
  • Kuaför (Seviye 4)
  • Makyaj Uygulayıcısı (Seviye 3)
  • Manikürist (Seviye 3)
  • Ağdacı (Seviye 2)

Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İle ilgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge”nin “Kalfalık/Ustalık sınavları” başlıklı 7nci maddesinin yedinci fıkrasında;

“MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişilerin Ek-1 Form ile başvurmaları halinde elde etmiş oldukları öğrenme kazanımları, talep edilen kalfalık veya ustalık belgesinin öğrenme kazanımları ile karşılaştırılır, kişiler yalnızca eksik öğrenme kazanımlarından kalfalık/ustalık sınavlarına alınır” hükümleri bulunmaktadır.

Bu kapsamda; 3.Seviye MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlar Kalfalık; 4. veya daha üst seviye Mesleki Yeterlilik Belgesine sahibi olanlar ise Ustalık Belgesi sınavlarına direkt girme hakkı elde etmektedir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimiz ve/veya çalışanlarının aşağıdaki iletişim bilgilerinden Odamıza ulaşarak sınav için başvuruda bulunabileceklerini bilgilerinize sunarız.

Başvuru için irtibat:

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası