BAŞKAN ŞAHİN’DEN ALTSO ÜYELERİNE KOSGEB TAVSİYESİ

BAŞKAN ŞAHİN’DEN ALTSO ÜYELERİNE KOSGEB TAVSİYESİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ’lere yönelik “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği Programı” başlatıyor. Program hakkında bilgi veren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Planlanan programdan faydalanmak isteyen üyelerimizin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve kobi beyannamelerinin güncel olması gerekiyor” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan kamu kurumudur.  KOSGEB, Kobi olarak tanımlanan işletmeleri çeşitli hibe ve destek programlarıyla desteklemektedir.

En son gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararı açıklayan Başbakanımız Sn Binali Yıldırım’ da piyasalardaki nakit sıkıntısını rahatlatmak amacıyla kredi garanti fonunun kefaletiyle bir kredi hacmi oluşturulduğunun; ayrıca KOSGEB aracılığıyla verilecek destekler ile Kobiler, Küçük İşletmeler, esnaflar, orta ölçekli işletmelerin de destekleneceğinin müjdesini verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan KOSGEB Başkanı Recep Biçer ise KOBİ’lere yönelik verilmesi planlanan “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği Programı” hakkında bilgi aktardı. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50.000,00 TL olacağını söyledi. Bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirterek kredi vadesinin ilk 12 ayının ödemesiz, kalanının üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacağını açıkladı. Başvuruların 19 Aralık’ta başlamasının planlandığı programdan faydalanmak isteyen işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıt beyannamelerinin güncel olması gerektiğini belirtti.

ŞAHİN: “BAKAN IŞIK’TAN TALEPTE BULUNMUŞTUK”

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Ankara’ da gerçekleştirdiğimiz bir dizi temaslar kapsamında dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile yapmış olduğumuz görüşmede KOSGEB’in desteklerinin genişletilmesi ve özellikle en son 2009 yılında uygulanan İşletme Sermayesi Kredi Faizi Desteği programının başlatılması ile ilgili talebimizi iletmiştik. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçteki en büyük sorunlarından birisi olan finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerinde kredi faizleri ile ilgili işletmelerin yaşadığı finansal sorunların giderilmesine katkı sağlayacak olan KOSGEB desteğinin kısa bir zaman içerisinde başlayacak olması üyelerimiz adına bizleri çok sevindiren bir gelişme olmuştur” dedi.

Başkan Şahin, “Ülkemiz genelinde kaç kişinin bu destekten faydalanabileceği bilinmemekle birlikte KOSGEB’ in bu desteğinden faydalanmak isteyen üyelerimizin en kısa sürede KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırmaları, kayıtlı olan üyelerimizin ise güncelleme işlemlerini gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor. Üyelerimiz, Odamız hizmet binasında hizmet vermekte olan KOSGEB Temsilciliği’nde işlemlerini yaptırabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri saygıdeğer üyelerimiz ile paylaşmaya devam edeceğiz. ” diye konuştu.

ETİKET