ALANYA YÜKSEKÖĞRENİMDE SINIRLARI ZORLUYOR Yükseköğrenimin ilçemizde yaygınlaşması amacıyla yürütülen çalışmaların meyveleri bir bir toplanmaya başlandı. Ardı ardına açılan ve temeli atılan fakülteler ve ALTSO MYO’nun ardından Alanya’nın hayali olan üniversitenin de temeli atıldı. Bu tarihi günde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’da Alanya’daydı.
18 Kasım 2011 tarihinde Alanya tarihi bir gün yaşadı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ile Nimet- Alaettinoğlu Mühendislik Fakültesi’nin temel atma törenine katıldı. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Nimet- Alaettinoğlu Mühendislik Fakültesi’nin temel atma törenine Bülent Arınç’ın yanı sıra YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ile çok sayıda davetli ve Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Erol Rıfat Sayın, üniversitenin mühendislik, güzel sanatlar ve turizm fakültelerinden oluşacağını söyledi. ‘HAMDULLAH EMİN PAŞA İSMİ ÇOK ÖNEMLİ’ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hamdullah Emin Paşa’nın önemli bir isim olduğunu söyledi. Hem Hamdullah, hem Emin, hem de Paşa olmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Arınç, şunları söyledi: “Böyle bir ismin bir üniversiteye verilebilmesi de çok önemli. Geçmiş dönemlerde olsaydı buna muvaffak olamazdık. Bu sözlerimden ne demek istediğimi hepiniz arif olduğunuz için çok iyi bilirsiniz. Tam bir özel isim, tam bir Üniversite ismi. Hamdolsun Hamdullah Emin Paşa ve başında da Alanya olmak üzere çok güzel bir isimle üniversitenizi açtınız.” Arınç, Hamdullah Emin Paşa’nın 1869’da İstanbul’da dünyaya geldiğini, paşalık yapmadığını, hakimlik yaptığını anlattı. ‘KURBAN OLDUĞUM ALLAH VERDİKÇE VERİYOR’ İstanbul’da Bezmialem ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere iki vakıf üniversitesinin kurulduğunu kaydeden Bülent Arınç, “Hamdolsun bunlar bu dönemde oluyor. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Bu üniversiteleri bu dönemde ihya ettik. Atasözü gibi oldu. Şimdi basın ellerini ovuşturuyor, ‘Kurban olduğum Allah dedi’ diye. Kurban olduğum Allah, Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin kurulmasını bize nasip etti” diye konuştu.
ALTSO’DAN ARINÇ’A BRİFİNG
Öte yandan ALTSO tarafından özellikle yabancıya mülk satışında karşılıklılık (Mütekabiliyet) yasası konusunda Anne tarafından Alanyalı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bilgi verildi ve sektörün beklentileri anlatıldı. ALTSO Başkan Yardımcısı Mevlüt Dalabasmaz, ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptığı ikili görüşmelerde hazırlıkları süren yasanın acilen yürürlüğe girmesinin sektörde heyecanla beklendiğine dikkat çekti. Dalabasmaz yaptığı görüşmelerde Alanya’nın ekonomik yapısı, sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de dile getirdi. * www.alanyaweb.tv de yaınlanan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Nimet- Alaettinoğlu Mühendislik Fakültesi’nin Temel Atma Töreni Videosunu İzlamek İçin TIKLAYINIZ












