3. ULUSAL MOBİLYA TASARIM YARIŞMASI

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmaya katılım için 21.12.2009 son gün

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan 23.11.2009 tarih ve 414/33884 sayılı yazıları

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğü, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü ve İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla 2008 yılından beri her yıl düzenlenen “İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nı destekleyen kuruluşlar arasında TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve CNR Sine Fuarcılık bulunmaktadır. 2010 yılında gerçekleştirilecek organizasyonla aramıza Yaratıcı Çocuklar Derneği de katılmıştır. Ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyaları olmak üzere üç ana kategoride düzenlenen yarışmaya ilk ve orta öğretim öğrencileri, lisans öğrencileri, profesyoneller ve uygulayıcılar katılabilmektedir. Her yıl çok sayıda ödülün dağıtıldığı yarışmanın ödül törenine Onur Jüri Üyesi olarak konu ile ilgili Bakan, Müsteşar, çok önemli kurum ve kuruluşların Başkanları, değerli tasarımcılar ve özel sektör temsilcileri davet edilmektedir.

Yarışmanın amaçları :
* Mobilya ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek ve sektörün rekabet gücünü artırmak,
* Sektörün imkan ve sıkıntılarını avantaj haline dönüştürecek çözümler üretmek,
* Sektörün gelişimine katkıda bulunmak,
* Tasarımın sektör için önemini vurgulamak,
* Endüstriyel tasarım etkinliklerini yaygınlaştırmak ve özendirmek,
* İhracat potansiyeline sahip ürün tasarımlarının ortaya çıkarılmasında aracı olmak,
* Türkiye’de üretici firmalar ile profesyonel tasarımcıları ve sektöre ilgi duyan genç dinamik tasarımcı adaylarını sektör bünyesinde üreticiler ile buluşturmak,
* Geleceğin tasarımcıları olabilecek yetenekteki çocukların tasarıma yönlendirilmesini sağlamak,
* Geleceğin mobilya pazarında söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmaktır. Yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 21 Aralık 2009 dur. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için TIKLYANIZ