Dosyalar

‘DAHA İYİ BİR GELECEK’ PLATFORMU HAKKINDA

67

Sn. Üyemiz

TOBB’dan Odamıza iletilen, E-34221550-600-1623 sayılı 13.02.2024 tarihli Verim Karnesi konulu yazıda;

Birliğimiz, Enerjisa ve TBWA/İstanbul işbirliğinde ülkemizin verimlilik alanında bir haritasını oluşturmak ve bu alanda yürütülebilecek çalışmalara ilişkin politika geliştirmek amacıyla “Daha İyi Bir Gelecek” Platformu hayata geçirilmiştir. Söz konusu platformda gerçekleştirilecek faaliyetler neticesinde; ülkemizdeki bölge, sektör, kurum ve şirketlerin, verimlilik artırıcı uygulamaları hayata geçirmeleri için bir altyapı oluşturulması hedeflenmektedir.

Platform çalışmaları kapsamında, Türkiye’deki işletmelerin verimlilik alanındaki performanslarını ölçmeleri ve bu alandaki çalışmalarını değerlendirmeleri amacıyla “Verim Karnesi” adında çevrimiçi bir öz değerlendirme aracı geliştirilmiştir. Verim Karnesi Anketini dolduran işletmeler, performans skorları doğrultusunda Daha İyi Bir Gelecek Platformu web sitesi üzerinden verimlilik, sürdürülebilirlik ve afet dirençliliği temalarında kurgulanmış olan çevrimiçi ücretsiz eğitim programına davet edileceklerdir. Verim karnesi, Türkiye Verim Haritasına entegre bir kurguyla çalışarak, ülkemizde işletmelerin bölgesel ve sektörel bazda verimlilik seviyelerini görselleştirme fonksiyonunu da yerine getirecek olup; Daha İyi Bir Gelecek Platformu’nun resmi web sitesi üzerinden (https://www.dahaiyibirgelecek.org ) “Verim Karnesi” başlığı altında giriş yapılmak suretiyle işletmeler tarafından kolaylıkla doldurulabilmektedir.

Bilgilerinizi ve Verim Karnesi Anketini üyelerimize duyurması, ankete katılmaya yönlendirerek platform çalışmalarına katkı sağlamaları için değerli Oda üyelerimizden rica edilir.

 



Ek: Belge için tıklayınız.

  • (129,92 KB)