6. BLUE SEA LAND FUARI-İTALYA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden Odamıza ulaşan yazıda, Dışişleri Bakanlığından alınan yazıya atfen, balıkçılığın geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu (COSVAP) tarafından 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında altıncısı düzenlenecek “Blue Sea Land Fuarı”na ilişkin detaylı bilginin www.bluesealand.eu  adresinden ulaşılabileceği kaydedilmekte olup, Siracusa Fahri Başkonsolosumuz Domenico Romeo’dan tarafından organizasyon ile ilgili sunulan aşağıdaki bilgiler iletilmiştir.

– Akdeniz havzasında yer alan ülkelerdeki tarım ve balıkçılık sektörü temsilcilerini bir araya getiren söz konusu fuar kapsamında, tarım–balıkçılık–gıda üretim zinciri, toprak ve deniz kaynaklarının yenilenmesi, ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel sürdürülebilirlik, üretim süreçlerinde inovasyon, piyasadaki üretimlerde bireysel ve kitlesel sorumluluk konularının işleneceği;

– Fuarın özellikle özel sektör katılımcıları için tarım, balıkçılık ve bu alanlarda gıda üretimi konularında bilgi, kapasite ve mevcut sorunlara çözümler konusunda görüş alışverişi, yüz yüze görüşmelerle ticari ilişkiler ve bağlantılar kurma ve ülke mutfaklarının tanıtılmasına da imkan sağlayacağı;

– Bu yılki fuarın ana temasının sirküler ekonomi kavramı çerçevesinde ‘Yeşil ve Mavi Ekonomi (Green and Blue Economy)’ olarak belirlendiği, fuar alanında kurumlar, şirketler, araştırma kuruluşları, ticaret odaları ve sponsorlar için 200’den fazla stand mevcut olacağı,

– Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen fuara 50 ülkeden bakan, bakan yardımcısı, bakanlık yetkilileri, büyükelçiler, iş adamları ve tüccarların iştirak ettiği, 20 farklı sektörden temsilcinin katıldığı fuara tarım alanında faaliyet gösteren 300 şirketin katıldığı, iş adamları arasında 1500’den fazla yüz yüze görüşme gerçekleştirildiği, fuarın 100 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildiği, bu sene fuara katılımın daha yüksek olacağının öngörüldüğü ve Türkiye’den katılıma da önem verildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Fahri Başkonsolos Romeo’dan edinilen bilgiye istinaden, fuarda Türk mutfağını tanıtıcı stand açılmasının mümkün olduğu ve bu kapsamda fuara katılacak bir Türk aşçı için ücretsiz konaklama imkanı sağlanacağı, ücretsiz konaklama olanağının İtalya’dan alım yapmak üzere fuar kapsamında iş görüşmelerinde bulunacak özel sektör temsilcileri için de mümkün olabileceği, internet üzerinden kayıt yaptıran katılımcıların  ”console@consolatoturchiasiracusa.com” ve ”scgrcteria@consolatoturchiasiracusa.com”  adreslerinden Siracusa Fahri Başkonsolosumuz Domenico Romeo’ya iletilmesi halinde gerekli yardımlarda bulunacağı ifade edilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.