6111 SAYILI KANUN RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

“Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı Kanun Resmi Gazete’de yayınlandı

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 25 Şubat 2011 Tarih ve 27857 Sayılı Mükerrer Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi

6111 sayılı Yasaya göre, Odamız üyelerinin odamıza olan borçları da dahil olmak üzere, 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri; belediyelerin beyannamelere ilişkin vergileri, 2010’da tahakkuk eden vergileri, ödenmemiş ücret, su kullanım, büyükşehir belediyelerinin su ve atık su bedeli alacakları yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

Söz konusu kanunun  Diğer alacaklar ve çeşitli hükümlere ilişij 17’inci maddesinin (11) (a) fıkrası uyarınca 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre üyelerimizin odamıza olan ve 25.02.2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan borçlarının ana paralarını 6 ay içinde ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların, alacak asıllarının bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir denilmektedir.  Bu itibarla odamız üyelerinin 25.02.2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen yıllık aidat, munzam aidat ve diğer borçlarının anaparalarını 31.08.2011 tarihine kadar ödemeleri halinde bunlar için uygulanan gecikme zammı vb cezalar tahsil edilmeyecektir. Birçok kanun ve uygulamada değişiklik yaratan ve bu güne kadar hazırlanmış en geniz kapsamlı yapılandırma kanunu olan 6111 sayılı kanunun uygulaması ile ilgili olarak Odamız tarafından üyelerimizin ve halkımızın bilgilendirmesine yönelik önümüzdeki günlerde çeşitli eğitim ve bilgilendirme seminerleri organize edilmesi planlanmaktadır. Söz konusu toplantı ve seminerler ile ilgili duyurular yine Odamız internet sayfası ve toplu e-posta yolu ile üyelerimize duyurulacaktır. Kanunun Tam Metnini Görmek İçin TIKLAYINIZ..