ARAP-AFRİKA KONFERANSI-FAS

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan yazıda, İslam Ticaret ve Tarım Odası’nın yazısına atfen, 2. Arap-Afrika Konferansı ve İş Kadınları Fuarının, “Kadın Girişimcileri Destekleyerek Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerine Ulaşmak” temasıyla, 13-15 Şubat 2019 tarihlerinde, Fas Kralı Altıncı Mohammed’in himayesinde, Sanayi İhracati Gelişimi için Arap Birliği tarafından, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliğinde Fas’ın Başkenti Marakeş‘te düzenleneceği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, etkinliğin Fas Hükümeti, Arap Ülkeleri Teşkilatı, Afrika Birliği, Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu başta olmak üzere birçok “Uluslararası Kuruluş” tarafından destekleneceği ve Konferansta, kadınlara teknik destek sağlanması, eğitim ve esnek kredi imkanı yaratılması, iş gücü piyasasında yeni oluşan sektörlere hükümet desteği sunulması ile suistimalden korunma yolları ile ilgili konulara yer verileceği belirtilmiş olup; ayrıca sanayi sektöründe Arap Afrika Kadınlarının iş uzmanlarına erişimini, kapasite geliştirme ve iş eğitimi merkezlerini geliştirme konularının da ele alınacağı belirtilmiştir.

İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden katılımcıların beklenmekte olduğu etkinlik esnasında Arap ve Afrika iş kadınları arasında ikili görüşmelerin de gerçekleşebileceği sözkonusu etkinlikle ilgili broşür ekte yer almakta olup, detaylı bilgi için UNIDO Yatırım ve Teknoloji Teşviki Ofisi Başkanı Dr. Hashim Hussein (Tel: +973 175 36881 / 104, E-mail: h.hussein@unido.orga.barhoumi@unido.org) ile temasa geçilebileceği ifade edilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.