IRAK YAPTIRIMLAR LİSTESİNİN GÜNCELLENMESİ İLE İLGİLİ NOTA HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına atfen, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarınca faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi’nin Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilciliklere ve Daimi Gözlemciliklere gönderilen Nota’nın örneği Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciğimizden alındığı iletilmektedir.

Söz konusu Nota’da, yaptırımlar listesinde yapılan son güncellemeyle 1483 (2003) BMGK kararının 19. ve 23. paragrafları çerçevesinde malvarlıkları dondurulan şahıslar ve kuruluşlar listesinde yer alan “Iraqi Life Insurance Company” ve “National Insurance Company” firmalarının 13 Temmuz 2018 tarihi itibariyle söz konusu yaptırım listesinden çıkarıldığı bildirilmektedir.

Bahse konu Nota örneğine, Birliğin web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İşbirliği İmkanları/Ülke Duyuruları/Irak” bölümünden ulaşılabildiği belirtilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.