DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı bu yıl 18-19 Kasım 2011/ İstanbul

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’ nden odamıza ulaşan 12.10.2011 tarih ve 411 / 23590 sayılı yazısında DEİK çatısı altında faaliyetlerini sürdürmekte olan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından 10-11 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’nı, yaklaşık 80 ülkeden 2000’i aşkın Türk Girişimci ve Profesyonelin katılımı ile gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK); kurultaydan sonra faaliyetlerine 5 bölge komitesi (Afrika-Ortadoğu- Körfez- Amerika, Asya Pasifik, Avrasya, Avrupa) ile devam etmiştir.Bölge Komiteleri çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. Konsey tarafından kurulan iletişim platformunun  (www.dtik.org.tr) halen 72 ülkeden 1800’e yakın üyesi bulunmaktadır. İlgi yazıda devamla, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’nin en önemli faaliyetlerinden biri olan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı bu yıl 18-19 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde  gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımları ile onurlandıracakları Dünya Türk Girişimciler Kurultay’ında Bakanlar Kurulu’nun değerli üyelerininin katılımıyla gerçekleşecek “İnteraktif Oturum” ve “Bölgesel Oturumlar” düzenleneceği belirtilmiştir. Yurt dışında yeryerleşik Türk Girişimcilerinin karşılaştığı sorunlar, uzmanlar, gazeteciler, öğretim görevlileri ve tecrübeli girişimcilerle tartışılacak ve soru cevap şeklinde paneller düzenlenecek, diğer yandan Kurultay kapsamında düzenlenecek “ikili iş görüşmeleri” ile dünyanın dört bir yanından katılan girişimcilerin hem birbirleriyle tanışmasına  hem de anavatandaki muhataplarıyla işbirlikleri ve ortaklıklar kurmasına zemin oluşturulacağı belirtilmiştir.      Kurultaya katılım başvurularının www.dtik.org.tr adresinden en geç 1 Kasım 2011 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.