EKMEK SATIŞINDA HİJYEN KURALLARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 25.03.2020 tarih ve 40317327.045.01-E.1008194 sayılı yazısına atıfta bulunularak, ekmek ve ekmek çeşitleri satışında alınan ihtiyati tedbirler kapsamında, uyulması gereken kurallara dair Ticaret İl Müdürlükleri’nin yetkilendirildiği belirtilmektedir.

Odamıza ulaşan yazıda şu görüşlere yer verilmiştir: “Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan yazıda; Ekmek ve ekmek çeşitleri satışında alınan ihtiyati tedbirler kapsamında, uyulması gereken kurallara dair İl Müdürlüklerinin talimatlandırıldığı, ayrıca, Ekmek Hijyen Eğitimleri konusunda, yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgınının devam ettiği süre içerisinde, toplantılar yapılarak eğitim düzenlenmesi yerine, kurumlarının internet sitesinde, ekmeğin üretim, dağıtım ve satış aşamalarında uygulanması gereken tedbirlere dair, üreticilere yönelik eğitim materyalleri yayımlanacağı bildirilmektedir”

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.