EMLAK DANIŞMANLIĞI MYK BELGESİ SINAVLARI İÇİN AB HİBESİ HK.

Odamız aracılığıyla Alanya’da gerçekleştirilmek üzere Emlak Danışmanı-(Seviye 4) ve Sorumlu Emlak Danışmanı-(Seviye 5)  MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları açılmaktadır.

“Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe–II” projesi kapsamında söz konusu ulusal yeterliliklerde de AB Hibe desteği sağlanmaktadır. AB Hibe desteği kapsamında adayın sınava girmesi ve başarılı olması sonrasında yatırmış olduğu sınav ve belgelendirme ücreti adaya iade edilecektir. Adaydan başarılı olması sonrasında talep edilen 200 TL belge ücretinin ise iadesi yapılmamaktadır.

AB Hibe desteği için gerekli olan işlemler:

• AB Hibe desteği 7 Eylül 2021 tarihi itibarı ile başvurusunu ve ödemesini yapan adayları kapsayacaktır.
  • Adayın iade alabilmesi için AB Hibe başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması ve ıslak imzalı olarak bize ulaştırılması gerekmektedir.
  • Adayın başvuru yaptığı tarih itibari ile 1 yıl içerisinde 3 defa ücretsiz olarak sınava girme hakkı bulunmaktadır.
  • MYK Belge masraf karşılığı olarak belirlenen tutar hibe kapsamında karşılanmamaktadır (2021 yılı için 200 TL)
  • Sınav ve belgelendirme ücretinin AB Hibe hesabımıza ödenmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda Odamız aracılığıyla belge almak isteyen üyelerimiz ve çalışanları için sınav organize edilecek olup; sınava öncelikle ön başvurular alınacak,  başvurular doğrultusunda sınavlar planlanarak kesin sınav tarihleri ayrıca belirlenecektir.

AB Hibesi kapsamında Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimiz ve/veya çalışanlarının aşağıdaki iletişim bilgilerinden Odamıza ulaşarak sınav için ön başvuruda bulunmaları önemle rica olunur.

Başvuru için irtibat:

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası

Voctest Merkezi

Tel: 0242 5121697–(dahili 220)