Dosyalar

LETONYA İŞ GEZİSİ VE İŞ FORUMU ORGANİZASYONU

Odamız tarafından, üyelerimizin dış pazarlara açılmasını sağlamak ve uluslararası işbirliği olanakları sunmak amacıyla, ticaret potansiyelini incelemek ve yatırım olanaklarını değerlendirmek üzere, 28-31 Ekim 2014 tarihleri arasında, Riga-Letonya’ya üst düzey bir katılımla resmi bir ziyaret gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu ziyaret kapsamında, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği ile birlikte oluşturacağımız programın içeriğinde, resmi ziyaretler ve teknik inceleme gezilerinin yanı sıra Letonya’dan üst düzey yetkililer ve iş çevresinden geniş bir katılımla bir iş forumu gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Düzenlenecek olan forumda, katılımcıların sektörlerine ve taleplerine göre firma eşleşmeleri düzenlenmesi öngörülmektedir. Avrupa Birliği üyesi Letonya, 2011 yılında, 17 milyar Avro dış ticaret hacmi ile ihracatta AB’nin en yüksek artış gösteren 3. ülkesi, ithalatta ise 2. ülkesi konumundadır. Letonya’da transit taşımacılık, kereste, makine ve aksamları, metaller ve gıda sektörü ön planda yer almakla birlikte, son dönemde Letonya hükümeti tarafından ileri teknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki yatırımlar teşvik edilmektedir. Letonya ile özellikle, ulaştırma ve lojistik (limanların rehabilitasyonu), ilaç sektörü ve sağlık, bilişim teknolojisi (IT), metal endüstrisi, inşaat, tekstil, ağaç işleme (mobilyacılık), gıda (gıda işleme), tarım ve kuyumculuk alanlarında geniş işbirliği imkanları mevcuttur. 2004 yılında AB’ye üye olmasının ardından, Letonya önemli bir yabancı yatırımcı merkezi haline gelmiştir. Yatırımcılar, özel sektörde inşaat, otelcilik, lokantacılık, emlakçılık, bankacılık, eğitim ve sağlık alanlarına ilgi göstermiş olup, Türk yatırımları turizm, lokantacılık ve eğitim alanlarında yoğunlaşmıştır. Ülkemizdeki Leton yatırımları da turizm, otelcilik ve lokantacılık sektörlerindedir. Letonya’nın turizm açısından potansiyeli değerlendirildiğinde, 2013 yılında ülkemizi 55.058 Leton turist ziyaret etmiş olup, bunun 32.087’si Antalya’yı tercih etmiştir. Bu rakam bir önceki yılın rakamlarıyla karşılaştırıldığında, %20’lik artış olduğu görülmektedir. Üyelerimize yeni fırsatlar sunmasını arzu ettiğimiz söz konusu iş gezisi için KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği’nden de yararlanmak üzere KOSGEB’e başvurulacaktır. Söz konusu destek kapsamında, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve Destek Yol Haritasını tamamlayarak destek sözleşmesi imzalayan işletmelerin konaklama ve ulaşım giderlerinin %50’si KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Ekte taslak olarak yer alan programın bedeli, katılımcı sayısına göre kesinleşecek olup, katılımcı sayısı, firma eşleştirmesi ve KOSGEB başvurusunda sektörleri belirtebilmek için, katılmayı arzu eden firmalarımızın ekteki başvuru formunu doldurarak, en geç 8 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamıza (Email: turizm@altso.org.tr , Fax: 0242-5136907) iletmeleri rica olunur. Programa başvuru formunu doldurmak için tıklayınız… Taslak program için tıklayınız…   İrtibat:
Esme DURUSOY
Turizm, Dış İlişkiler ve Fuarlar Şubesi
Tel: 0242 5121697 / dahili 203,
Faks: 0242 5136907,
turizm@altso.org.tr

Dosyalar

• tıklayınız... (240,50 KB)
  • tıklayınız... (34,50 KB)