MOLDOVA ULUSLARARASI YATIRIM FORUMU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza ulaşan 22.05.2017 tarih ve 8378 sayılı yazıda, Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına atfen, 7 Haziran 2017 tarihinde Moldova’nın Balti şehrinde, Moldova Belediye Meclisi, Avrupa İşletmeler Ağı ve diğer uluslararası paydaşların destekleriyle “Yatırım ve İşbirliği Fırsatları” konulu bir Uluslararası Yatırım Forumunun düzenleneceği bildirilmiştir.

Söz konusu Foruma tarım, gıda, tekstil, bilişim ve iletişim teknolojileri, otomobil, inşaat ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren 100’den fazla yerli ve yabancı firmanın katılımının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yabancı yatırımcılara sağlanan teşvikler, yabancı yatırımcılara yönelik yatırım mevzuatı ve ülkedeki yatırım fırsatlarının tanıtılacağı belirtilen Forumun sonunda, ikili işbirliği görüşmelerinin planlandığı belirtilmektedir. Forum hakkında detaylı bilgi için Anastasia Ionas (Tel: +373 22 222 626, anastasia.ionas@chamber.md ) ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.