ÖĞRENCİ DOSTU KONAKLAMA İŞLETMESİ BAŞVURULARI

Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Beratı İçin Başvurular Başladı

Alanya’da yükseköğrenim kurumları ve öğrenci sayılarının hızla artmasıyla, artan öğrenci sayısına paralel olarak ortaya çıkan yurt ihtiyacını, yeni binalar tesis ederek karşılamak yerine, kış aylarında atıl kalan konaklama tesislerinin kullanılmasını ve öğrencilerin konakladığı dönemlerde, bu tesislerde, öğrenci yurdu konseptine uygun koşulların oluşturulmasını temin etmek amacıyla; A. Ü. Alanya İşletme Fakültesi, Alanya, Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar Belediyeleri ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Odamız işbirliğinde “Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Projesi” adı altında bir çalışma başlatılmıştır. Çalışma kapsamında hazırlanan “Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Projesi” işbirliği protokolü tüm tarafların katılımı ile 24 Mayıs 2011  Salı günü Odamızda imzalanmıştır. Ardından protokolün tarafı olan kurum temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan ‘’Belgelendirme Kurulu’’ ilk toplantısını 31.05.2011 tarihinde yaparak proje ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Proje kapsamında, Alanya’da öğrenim gören yükseköğrenim öğrencilerinin sağlıklı, güvenli, hijyenik ve uygun fiziki şartlarda konaklayabilmelerine yönelik gerekli koşulları sağlayan ve projede belirlenen şartlara uymayı taahhüt eden konaklama işletmelerine, proje ortaklarından oluşan Belgelendirme Kurulu tarafından ‘’Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Logosu ve Beratı” verilecektir. Berat verilen işletmeler oluşturulacak “Referans Olunan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Listesi”ne eklenerek, A.Ü. Alanya İşletme Fakültesi ile proje ortağı diğer kurumlar tarafından ilgililere duyurulacak ve öğrenciler ile öğrenci velilerinin bu işletmelere yönlendirilmeleri sağlanacaktır.   Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren, işletmelerine öğrenci almak isteyen Konaklama İşletmelerinin, “Referans Olunan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Listesi”nde yer alabilmek için, proje ortakları temsilcilerinden oluşan Belgelendirme Kurulu  tarafından, Odamız bünyesinde kurulan Belgelendirme Kurulu Bürosuna, başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuruları alınan Konaklama İşletmeleri, yapılan denetim ve değerlendirme sonucunda, logo kullanım hakkı ve beratını aldıktan sonra, “Referans Olunan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Listesi”nde yer alacak ve logoyu işletmenin her türlü reklamlarında, çalışanların üniformalarında, işletme girişinde veya girişte yer alan gönderde kullanabileceklerdir. İlçemizde, kış aylarında kapalı olan konaklama tesislerinin 12 ay faaliyet göstermesini amaçlayan ve bu yolla sayısı hızla artan yüksek öğrenim öğrencilerinin konaklama sorununu giderecek olan projemizde yer almak isteyen işletmeler, başvuru ile ilgili belgelere ve detaylı bilgiye aşağıda irtibat bilgileri verilen ve odamız bünyesinde bulunan Belgelendirme Kurulu Bürosu’ndan ve Odamız web sitesinden    (www.altso.org.tr) temin edebileceklerdir. Belgelendirme Kurulu Bürosu (ALTSO-2.Kat)
İlgili   : Esme Durusoy
Tel : 0242 512 16 97-Dahili 14
E-mail : edurusoy@altso.org.tr , turizm@altso.org.tr Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formları için TIKLAYINIZ…