PERU EKONOMİSİ VE YATIRIM ORTAMI

Peru’nun 200. yıldönümü sebebiyle 2021 yılına dönük hedefleri belirlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza ulaşan yazıda, Ankara’daki Peru Büyükelçiliği’nin yazısına atfen; Peru ekonomisi, yatırım ortamı ve 2017’de kamu ve özel sektör işbirliğinde gerçekleşecek olan projeler hakkında bilgi verildiği ve Peru Hükümeti’nin, Peru’nun 200. yıldönümü sebebiyle 2021 yılına dönük hedefleri belirtilmiş olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu hedeflere ilişkin detaylı bilgilere www.proinversion.gob.pe/apec/ adresinden ulaşılabilmektedir.

2015 yılında 7 milyar ABD doları tutarında yabancı yatırım çeken Peru’da, yabancı yatırıma yönelik özgür özgür bir ortamın olduğu, içerde ve dışarda kredi kullanımına erişimin serbest olduğu, özel mülk için garanti verildiği bildirilmektedir.

Ayrıca otoyol, çevre yolu, tren ve suyolu, liman, hastane, organize sanayi bölgesi, gibi inşaat alanında; termal güç ünitesi, elektrik dönüşüm hattı, doğal gaz dağıtım sistemi, su dönüşüm sistemi, maden arama gibi alanlarda da kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda Peru’daki yatırım ortamı ve söz konusu projelere ilişkin detaylı bilgilere TOBB ’un web sitesi  (www.tobb.org.tr)  sağ panelinde  “Hizmetler”  başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Ülke Duyuruları/Peru” başlığı altından ulaşılabilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.