RUSYA’DAN VİZE UYGULAMASI

Rusya Federasyonu, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlara vize uygulayacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden Odamıza ulaşan 28.12.2015 tarih ve 0411/24314 sayılı yazıda, Rusya Federasyonu’nun 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlayacağı belirtilmektedir.

1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Rusya Federasyonu’na seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın anılan ülkenin diplomatik veya konsolosluk temsilcilerinden vize almaları gerektiği bildirilmektedir. Bununla birlikte, Rusya Federasyonu’nda geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan Türk vatandaşları, gemi adamı cüzdanı sahibi olan Türk vatandaşları ve resmi pasaport hamili (diplomatik, hususi, hizmet pasaportları) olan Türk vatandaşlarının vizeden muaf olduğu belirtilmektedir.

İstanbul’dan vize başvurusunda bulunacakların, Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. Engin Apt. No:175/3 Şişli adresinde vize merkezine başvurmaları tavsiye edilmektedir. Merkezin telefon numaraları ile çalışma saatleri www.vhs-turkey.com web adresinde yer almaktadır.
Konu ile ilgili güncel gelişmelere Dışişleri Bakanlığı web sitesinin (www.mfa.gov.tr) “Duyurular” bölümünde yer verilmektedir. Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.