Dosyalar

TÜRK-ALMAN İŞ FORUMU 19 EYLÜL BERLİN

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Almanya Ziyareti ve Türk-Alman İş Forumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan 18/08/2011 tarih ve 0411/19878 sayılı yazıda, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün, 19-21 Eylül 2011 tarihlerinde, ülkemizin birinci ticari partneri olan Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği, bu kapsamda TOBB koordinasyonunda düzenlenecek bir özel sektör heyeti, 19-20 Eylül 2011 tarihlerinde Sn Cumhurbaşkanımıza eşlik edeceği bildirilerek katılmak isteyenlere çağırı yapılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında, TOBB, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO – TD-IHK) işbirliğinde, Türk ve Alman iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla, 19 Eylül 2011 tarihinde, Berlin’de, Türk-Alman İş Forumu düzenlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül ve Federal Almanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Christian Wulff, İş Forumunu onurlandırarak, katılımcılara hitap edeceklerdir. Ziyaret kapsamında İş Forumunun yanı sıra, ilgili Alman makamları tarafından, katılımcılara Almanya’da ticaret ve yatırım olanaklarının sunulacağı bir brifing verilecektir.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve ülkemizin birinci ticari partneri olan Almanya ile tekstil, beyaz eşya, elektronik, gıda, otomotiv, makine, kimya, yenilenebilir enerji, biyo kimya, bilgi ve iletişim teknolojileri ve üçüncü ülkelerde işbirliği gibi çok geniş bir yelpazede yatırım ve ticaret fırsatları bulunmaktadır. Almanya ile 2010 yılı ihracatımız 11,5 milyar ABD Doları, ithalatımız 17,5 milyar ABD Doları, ticaret hacmimiz ise yaklaşık 29 milyar ABD Dolardır.

Ayrıca, Almanya’da yerleşik Türk kökenli girişimcilerimizin varlığı, Almanya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir avantaj teşkil etmektedir.

Uçak, konaklama, transferler, yemek ve benzeri organizasyon giderlerinin karşılanması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir paket program fiyatı oluşturulacak ve katılımcılara bilahare iletilecektir. Ancak, katılımcıların ön kayıt için kişi başı 350,- Euro tutarında avansı “Ad Soyad Almanya Ziyareti” açıklaması ile 26 Ağustos 2011 tarihine kadar, aşağıda detayları verilen hesaba ödemeleri gerekmektedir. 09 Eylül 2011 tarihinden sonra katılımın iptal edilmesi halinde avans tutarı iade edilmeyecektir.

19-20 Eylül 2011 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek Almanya ziyaretine katılmak isteyen üyelerimiz, ekteki katılım formunu eksiksiz doldurarak, en geç 26 Ağustos 2011 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne  (eposta: uluslararasi@tobb.org.tr  tel:0312 218 2215 / 2224 / 2233, faks: 0312 218 22 09) iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.
  Ek: Katılım Formu

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (EURO HESABI)
Banka: TÜRKİYE İŞ BANKASI-Akay şubesi