UFUK 2020 PROGRAMI

Ufuk 2020 Programı kapsamında sektörler arası ve uluslararası işbirlikleri temelinde araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’ nden odamıza ulaşan 21.03.2016 tarih ve 0432/5894 sayılı yazıda 2014-2020 yılları arasında yaklaşık 80 Milyar Avro bütçe ile yürütülecek olan alanındaki dünyanın en büyük hibe programı Ufuk 2020 kapsamında sektörler arası ve uluslararası işbirlikleri temelinde araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmiştir. Ülkemiz Ufuk 2020 Programı sadece Üniversiteler ve akademik kuruluşlar için değil, sanayi sektörü ve KOBİ’ler için de önemli fırsatlar sunmaktadır. Ufuk 2020 Programı’nda sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, araştırma kuruluşları, kamu kuruluşları, bireysel araştırmacılar faydalanabileceği yayınlandığı bildirilmektedir.

Ufuk 2020 Programı’nda katılım sayesinde firmalarımızın, hedef pazarlarındaki müşteri, tedarikçi ya da uluslararası paydaşları ile işbirlikleri desteklenmektedir. Bu doğrultuda, özel sektörümüzün yeni piyasalara etkin erişimlerini sağlayan ve ihracat potansiyelini arttıran araştırma ve inovasyon projelerinin hayata geçirilmesi mümkün olmaktadır. Program kapsamında dahil olunan projelerin araştırma ve inovasyon giderleri %87.5 ile %125 arasında değişen oranlarda ve ön ödemeli olarak finanse edilebilmektedir.

Ayrıca Ufuk 2020 Programı kapsamında, yenilikçi KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişimini sağlamak amacıyla entegre ve tamamlayıcı finansal araçlar ve danışmanlık hizmetlerini de içeren “InnovFin- Yenilikçiler için AB Finansmanı” Programı oluşturulmuştur. Avrupa Yatırım Fonu (EIF-European Investment Fund) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) arasında 16 Mart 2016 tarihinde yapılan yenilikçi KOBİ’lere finansal aracılar kullanılarak toplamda 20 milyon Avro kredi sağlanabilecektir.

Programa başvurmak isteyen firmaların zkanmaz@altso.org.tr adresinden odamıza ulaşmaları gerekmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.