VERGİ BORCU İÇİN HACİZ UYGULMASINA YENİ DÜZEN

Maliye bakanlığı’nın vergi borçlularının banka hesaplarına ihtiyati haciz uygulaması ile ilgili açıklama

MALİYE BAKANLIĞI’NIN VERGİ BORÇLULARININ BANKA HESAPLARINA İHTİYATİ HACİZ UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan 02.11.2007 tarih ve 43654 sayılı yazıda, Maliye Bakanlığınca başlatılan mükelleflerin vergi borçları nedeniyle banka hesaplarında bulunan mevcutlarının tamamına haciz tatbik edilmesi uygulaması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleri, sonucu durdurulduğu bildirilerek konuyla ilgili uygulamaya açıklık getirilmiştir. Bundan böyle, banka hesaplarındaki mevcut tutardan vergi borcu kadar olan kısmına haciz işlemi tatbik edilerek vergi borcu tahsil edilecektir. Örneğin bankada mevcut 1.000.-YTL vergi borcu da 100,-YTL ise haciz işlemi 100,-YTL için uygulanacak, 900,-YTL serbest kalacaktır. Vergi borcu 1.000,-YTL, bankadaki mevcut 300,-YTL ise haciz işlemi 300,-YTL için uygulanacaktır. Sonradan bu hesaba gelen paralara 300,-YTL için tatbik edilmiş ilk haciz işlemi sürdürülmeyecektir. Kalan 700,-YTL’lik vergi borçları için yeni haciz işlemi uygulanması gerekecektir. Bilgileriniz ve bu konuda devam eden yanlış uygulamaların Odamız a bildirilmesini rica ederiz.